Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş'ın Kadro Zaafiyeti ve Basit Hatalar

 

 

Beşiktaş- Eskişehirspor maçı oldukça ilginç bir mücadeleye sahne oldu. Son yedi dakikaya 2-0 önde giren Beşiktaş, bu üstünlüğünü koruyamadı ve maç 2-2 sona erdi.

Maça Beşiktaş golle başladı. Holosko ile 6.dakikada gelen bu gol kritik maçta siyah- beyazlılara büyük bir avantaj sağladı.

Bu golden sonra Beşiktaş kontrollü oyuna başladı. Bununla birlikte siyah- beyazlılar yine de pozisyonlar buldular. Orta sahayı hızlı geçmeyi başaran Kara Kartal ileride etkili oldu.

Eskişehirspor ise oldukça kötü başladığı karşılaşmada yaklaşık 20, 25.dakikadan sonra oyuna ortak oldu. Kırmızı- siyahlılar topla daha çok oynamaya başladılar. Fakat özellikle orta alanda topa daha çok sahip olan Eskişehirspor, Beşiktaş kalesinde pozisyon bulamadı. Beşiktaş ise Hilbert ama özellikle devrenin sonunda Olcay ile mutlak pozisyonlardan yararlanamadı.

İkinci yarı da aynı versiyonla başladı. Devrenin başında esen Beşiktaş rüzgarının ardından yine etkinlik Eskişehirspor’a geçti. Fakat Es- Es yine pozisyona giremedi.

Beşiktaş ise 65.dakikada Oğuzhan’ın pasını iyi değerlendiren Almeida ile 2-0 öne geçti. Bu golden önce Ersun Yanal, Veysel’i oyuna hazırlıyordu. Fakat yetiştiremedi. Bence de Ersun Yanal bu değişiklikte geç kaldı. Mehmet Güven- Veysel değişikliği ancak Beşiktaş’ın ikinci golünden sonra yapılabildi.

Kalan dakikalarda aynı oyun devam etti. Fakat Ersun Yanal’ın kulübesi daha zengindi. Samet Aybaba’nın ise skoru korumak için fazla alternatifi yoktu.

Nitekim Ersun Yanal bu yönde hamle yapıp Nuhiu’yu oyuna alırken Samet Aybaba 80.dakikada Olcay’ı çıkarıp Erkan Kaş’ı oyuna aldı.

Kulübe zaafiyeti dışında, kalan dakikalarda skoru etkileyen diğer bir faktör Beşiktaşlı futbolcuların basit hataları oldu. Önce 83.dakikada Necip ceza sahası içinde yaptığı hareketle penaltıya sebebiyet verdi. Nitekim Necati bu penaltıyı gole çevirerek skoru 2-1’e taşıdı.

Ardından uzatma dakikalarında Almeida ileride aldığı topu korumak için anlamsız hareketler yaptı. Topu rakibe çarptırıp dışarı atabilecekken ya da en kötü ihtimalle topu dışarı atabilecekken kendi kalesine döndü ve topu rakibe verdi. Bu pozisyonda da Nuhiu ile Eskişehirspor’un ikinci golü geldi.

Özetle Beşiktaş adına bu skorun ortaya çıkmasında iki faktör etkili oldu. Biri Beşiktaş’ın kadro zaafiyeti, diğeri ise Beşiktaşlı bazı futbolcuların basit hataları idi. Beşiktaş kulübesi çok zayıf. Samet Aybaba’nın oyuna müdahale gücü sınırlı. Samet Aybaba, skor 2-1 olduktan sonra topu ileride tutmak adına Holosko’yu çıkarıp Batuhan’ı oyuna aldı. Fakat Samet Aybaba, ne Erkan Kaş’dan ne de Batuhan’dan istediği verimi alamadı. Hatta ben daha da ileri gidip Olcay ve Holosko oyunda kalsa daha iyi olurdu diyorum.

İkinci olarak Necip ve Almeida’nın hataları gole neden oldu. Aslında Beşiktaşlı futbolcular iyi mücadele ettiler. Özellikle İbrahim Toraman ve Sivok çok iyi mücadele ettiler. Ama iki basit hata gole neden oldu.

Bu hatalarda yorgunluk etkili olmuş olabilir mi? Olabilir. Bu da gidip yine kadro zaafiyetine dayanıyor.

Son olarak Fernandes arandı mı diye sorarsanız, evet arandı cevabını verebilirim.

Beşiktaş’ın devre arasında bu kadro zaafiyetine mutlak suretle çözüm bulması gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..