Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş İnönü'de 3'lük Attı

Beşiktaş İnönü'de 3'lük Attı
 

Maçın Ardından

Maçın onbirlerine bakıldığında en az bizim kadar Mehmet Özdilek’i de şaşırttığına inandığım bir farklılık vardı. Mustafa Denizli, tek forvet ve çift ön libero ile çıkmıştı üç gün önce deplasmanda yendiği Antalyaspor karşısına İnönü’de. Bobo ve Holosko yedek beklerken, Cisse-Sivok ikilisi beraber çıkmıştı maça.

Denizli’nin bu seçiminden mirdi bilinmez Antalyaspor rakibini beklediğinden daha ileride karşılayarak başladı maça. Buna rağmen Antalyaspor kısıtlı kadrosuyla Beşiktaş yarı alanını fazla rahatsız edemedi. Güçlü forveti Dijheua’nın zorladığı birkaç pozisyon dışında etkili değildi. Bir topu da direkten döndü Antalyaspor’lu futbolcunun.

İlk yarıda maçın etkili isimlerinden Tello’nun attığı muhteşem gol skorbordu değiştirmişti.

İkinci yarıda oyun düzeninden duyduğumuz rahatsızlığı Denizli de duymuş olacak ki Holosko’yu oyuna alarak çift forvete döndü. Bu değişiklik ile maçın seyri de değişti. Her ne kadar elle tutulur (skorborda yansıyan) bir değişiklik olmasa da Beşiktaş daha atak, daha agresif bir oyun sergiledi ikinci yarıda.

Beşiktaş’ın bu yıl bulduğu altın olan Ekrem yine maçın en gayretli oyuncularındandı. Sol kanadı Tello ile birlikte forse etti. Yusuf yine kötü transfer olmadığını gösterdi. Özellikle 2. yarıda çok iyiydi. Birçok güzel pası, arkadaşlarınca değerlendirilemediği için asist adını alamadı. Ama göze de hoş gelen futboluyla bu sezon ondan birçok asist izleyecekmişiz gibi geldi bize.

Sivok vasattı. Hatta ikinci Yarıda hatalı bir geri pası ile az daha İbrahim Toraman’ın sakatlanmasına neden olacaktı. Yine Rüştü son dakikalarda önemli bir hatasını telafi ederek, maça damgasını (!) vurmaktan son anda kurtuldu.

Nobre-Bobo değişikliği de maça iyice hız kazandırdı. İkinci yarı Beşiktaş’ın bariz üstünlüğü ile geçti. İbrahim Toraman’ın golünde ofsayt kararı doğruydu. Zaten herhangi bir itiraz da olmadı.

Beşiktaş kazanması gereken bir maçı kazandı. Haftayı mağlubiyetle kapatan Ankaraspor’u geçip, zirve yarışındaki ciddi rakibi Fenerbahçe’nin puan kayıplarını da değerlendirerek puanları eşitleyip son 16 haftaya lider Sivasspor’un 4 puan gerisinde beşinci olarak girdi.

Tebrik ediyoruz.

Maç Öncesi

Kartal'ın Konuğu Yavru Kartal Şifo'nun Antalyaspor'u


Ligin henüz ilk haftasında Antalyaspor’un” Süper Lig’e hoş geldin” maçında, ilk yarıyı 2 farklı yenik kapatan kartalın muhteşem dönüşüyle 3-2’lik nefesleri kesen bir maç olmuştu. Antalyaspor’un güzel futbolu ve direnci de ligde çok güzel günlerin beklediğini müjdeliyordu Akdeniz’in temsilcisine, yenilgiye rağmen.

Aradan bir yarım sezon geçti. Antalyaspor vasatı çok fazla aşamayan futboluyla ilk yarıyı 16 puanla 14. sırada tamamlayabildi. Beşiktaş ise iyi gidişatını son haftalara taşıyamayınca zirvenin 6 puan gerisinde 6. olarak gelebildi 2. yarıya.

Şimdi, ligde bu sezon uygulanan mevsimsel istisnai arayı saymazsak 2. yarının ilk maçına çıkıyor bugün takımlar.

Şifo Mehmet yönetimindeki Antalya temsilcisi güçlü rakibi karşısında ilk yarıya güzel bir başlangıç yapmak istiyor kuşkusuz. Gerçekçi hedef 1 puan bence, 3 puan büyük fantezi olur. İkinci yarıda toparlanma ve üst sıralara tırmanma açısından, moral ve özgüven demek İstanbul deplasmanından puanla dönmek.

Delgado ve Serdar Kurtuluş’un sakatlıkları dolayısıyla forma giyemeyeceği maçta Beşiktaş’ın tek hedefi galibiyet. Hafta içi Fortis Türkiye Kupası’nda deplasmanda 2 golle geçtiği rakibi karşısında üç puana oldukça da yakın İstanbul ekibi.

2009’daki 4 resmi maçından da galibiyetle dönen Beşiktaş seriyi 5 maça çıkarmak istiyor.

İstanbul İnönü Stadyumu’nda saat 20:00’de başlayacak maçı Tolga Özkalfa yönetecek.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..