Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş Kısmet Tepti

Beşiktaş Kısmet Tepti
 

 

Beşiktaş, Sivasspor karşısına oldukça eksik bir kadroyla çıktı. Ersan, Sivok ve Pedro’nun yokluğunda stoperde Necip oynadı. Necip, Escude’nin yanında sırıtmadı, elinden gelenin en iyisini yaptı.

Aynı şekilde orta alanda da Veli ve Oğuzhan’ nın yokluğunda Mehmet Akyüz forma şansı buldu. Kanımca Mehmet de iyi bir maç çıkardı.

Yine de Beşiktaş’ın Sivasspor karşısındaki puan kaybını tamamen bu eksiklere bağlayamayız. Çünkü Beşiktaş, ilk yarıda inanılmaz pozisyonlar buldu. Bulunan net pozisyonların sayısı en yediydi. Üstelik bu pozisyonların neredeyse tamamına yakını kaleciyle karşı karşıya kalınan pozisyonlardı.

Gerçekten de Beşiktaş, Almeida ile golü bulduğu beşinci dakikadan sonra arka arkaya çok net pozisyonlara girdi. Özellikle ilk on beş dakika baş döndürücüydü. Fakat bu pozisyonlar değerlendirilemedi.

Sivasspor da ilk yarıda bir, iki ciddi tehlike yarattı. Ancak ilk devrenin üstünü şüphesiz Beşiktaş’tı. Gelgelelim siyah- beyazlılar ikinci yarıda bu üstünlüğü devam ettiremediler. İlk yarıdaki Beşiktaş’la ikinci yarıdaki Beşiktaş arasında siyahla beyaz kadar fark vardı.

Gökhan Töre’nin sakatlanıp çıkması Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi. Fakat Bilic’in bu yarıda yaptığı değişiklikler kanımca çok yanlıştı ve skora doğrudan etki etti.

Öncelikle Gökhan Töre’nin yerine oyuna giren Holosko, Bucaspor maçındaki etkisiz futbolunu devam ettirdi. Bilic, 58.dakikada maçın etkisiz ismi Fernandes’i çıkarıp Muhammed’i oyuna aldı. Fakat Muhammed, Fernandes’in yarısı bile edemedi. Beşiktaş’ın yediği golde de doğrudan etkiliydi.

Fernandes, etkisiz olabilir ama onun yerini Muhammed ile doldurmak kanımca çok doğru bir hareket değildi. Çünkü Sivasspor’un baskılı oynadığı bu bölümde Fernandes’in çok iyi yaptığı defansın gerisine tek topla adam kaçırmaları Muhammed doğal olarak yapamadı.

Bilic, maç 1-1 iken bu sefer de hızlı isimlerden Olcay’ı Mustafa Pektemek ile değiştirdi. Böylece Muhammed de daha etkili olabileceği sol açığa geçti. Bu dakikadan sonra Muhammed daha etkili gözükse de bence bu değişiklik de yanlıştı. Defansın gerisine kaçabilecek hızlı bir Olcay bence oyunda tutulmalıydı.

Beşiktaş’ta işler iyi gitmiyor. Siyah- beyazlılar Galatasaray maçından sonra büyük bir travma yaşıyorlar. Galatasaray maçında kaybedilen üç puanın dışında bir de seyircisiz oynama cezası alındı ve Beşiktaş bu maçların dördünde altı puan kaybetti.

Siyah- beyazlılarda dikkat çeken bir nokta da ilk yarılarla, ikinci yarılar arasındaki inanılmaz performans düşüklüğü. Bu düşüklüğü Fenerbahçe maçında da, Sivasspor maçında da yaşadık.

İşte bütün bu nedenlerle Beşiktaş’ın çözmesi gereken sorunlar var. Bu sorunlar kısa zamanda çözülemezse Beşiktaş için be sene de hüsran olur.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..