Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Rize’den Kayıpsız Dönüyor

Fenerbahçe Rize’den Kayıpsız Dönüyor
 

 

Rize deplasmanında 2-1’lik skorla üç puanı alan Fenerbahçe, böylece üst üste altıncı deplasmandan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Maça ev sahibi Çaykur Rizespor hızlı ve iyi başladı. Bu iyi mücadelesinin semeresini de golle aldı. 11.dakikadaki bu golden sonra pozisyonlar bulan yine Çaykur Rizespor’du. Fakat yeşil- mavili takım net pozisyonlardan faydalanamadı.

Yaklaşık 25.dakikadan sonra Çaykur Rizespor’un hızı kesildi. Böylece Fenerbahçe top yapabilmeye ve yavaş yavaş etkinlik kazanmaya başladı. İlk yarının uzatma dakikalarında da Cristian’nın güzel frikik golüyle beraberliği yakaladı.

İkinci yarıda Çaykur Rizespor yine ilk yarıdaki hızını yakalayamadı. Kweuke’nin sakatlanıp çıkması da Çaykur Rizespor’un oyununu iyice bozdu.

Ersun Yanal da aynı dakikada Webo’yu oyuna aldı. Aslında bu değişiklik çok daha önce yapılmalıydı. Çünkü Emenike, Rize defansının arkasında boş alan bulamadı. Bu nedenle de etkili olamadı. Maçın Webo’nun maçı olduğu daha ilk yarıda belli olmuştu. Ancak Ersun Yanal bu değişikliği ancak 70.dakikada yaptı.

Nitekim Webo 83.dakikada kornerden gelen topta güzel bir kafa vuruşuyla sarı- lacivertlileri 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe’nin iki golünü de duran toptan bulması dikkat çeken en önemli olaydı. 62.dakikada topu elle oynayıp oyunu engelleyen Caner’in ikinci sarı kartı görmemesi, Alves ve Mehmet Topal’ın da sarı kart görmemeleri hakem adına hatalardı.

Fenerbahçe iyi bir ritm tutturdu. Üst üste altıncı deplasmanı da kazanmak çok önemli bir olay. Fenerbahçe kazanamaya alıştı ve bu karakterini sahaya yansıtıyor. Ancak Fenerbahçe’nin asıl başarısını ligin ikinci yarısı belirleyecek. Çünkü Ersun Yanal’ın takımları hep ilk yarılarda iyi, ikinci yarılarda kötü olmuştur. O nedenle Ersun Yanal, ligin ikinci yarısında Fenerbahçe ile ciddi bir sınav verecek.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..