Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş puan dağıtıyor, Schuster izliyor! "Beşiktaş:2 Konyaspor:2"

Beşiktaş puan dağıtıyor, Schuster izliyor! "Beşiktaş:2 Konyaspor:2"
 

Beşiktaş cepten yemeye devam ediyor.

Üç Anadolu takımı Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor'un domine ettiği ligde üst sıraları zorlayıp şampiyonluk yarışından kopmama mücadelesi veren siyah beyazlılar hesapta kitapta olması muhtemel olmayan puan kayıpları ile hedefe giden yoldaki kredisini tüketiyor.

Bu maçlardan sonuncusu dün İnönü'de Konyaspor karşısındaydı. Zira, Ziya Doğan'ın Konyaspor'u geride kalan 12 haftada elde ettiği sadece 9 puan ile ligin dibine demir atan takımlardandı. Geride kalan 6 deplasman maçından sadece Manisa'yı geçebilen Konya, G.Antep deplasmanından da bir puan çıkartabilmişti ki o maç Konya'nın 2 gol atabildiği tek deplasman maçıydı. Dün akşama kadar...

Deplasman istatistiklerine bakıldığında, zayıf kadro yapısı ve tutuk futbol anlayışı ile birlikte İnönü sınavı çok zorlu geçmesi muhtemel bir maçtı. Puan hesaplarında Ziya Doğan'ın İstanbul deplasmanına "sıfır" yazması da gayet normal bir durumdu. En az, Beşiktaş'ın dünkü maçta tartışmasız üç puan hedeflemesi kadar...

Ne yazık ki kağıt üzerinde oynanması mümkün olmayan futbol dün Schuster'e bir sürü ders daha verdi.

Beşiktaş’a başarısızlık abidesi teknik direktör: “Bernd Schuster” 11.06.2010

Ligde 13, toplamda yirmi küsür maçtır bir türlü kadro otutturamayan hocanın ne ideal bir 11'i ne de organizasyon yapısı var. Dünkü maçta 4-3-3'ün ileri üçlüsü ve arkadan destek veren dördüncü futbolcudan oluşan baklava diliminde kimin ne iş yaptığını anlamak maçı birkaç kez izlemeyi gerektirecek cinstendi. Hele Bobo'nun yokluğunda adeta forvetsiz oynayan Beşiktaş'ta Nobre de artık hiçbir yaraya merhem değil. Nihat'ın karavanacı olduğu, Fatih Tekke'nin anlaşılmaz bir şekilde tribün futbolcusu olduğu bir düzende umutların bağlandığı Nobre ne yazık ki o işin adamı değil.

Takımın tüm yükü Ernst'in omuzlarında. Ernst aksarsa Beşiktaş yürüyemiyor.

Takım çok yaşlı, tempo tutamıyor.

Quaresma Beşiktaş'a çok maçlar kazandırdı. Yokluğunda takım çok bocaladı. Dünkü maçta yeniden sakatlanması da takım için ciddi bir felaket habercisi gibiydi. Çünkü o da alternatifsiz. Tabata'dan Quaresma çıkarmak masal olur...

Takımın sürekli sakatlıklarla mücadele etmesi ve bir türlü kondisyon tutturamaması da ayrı bir soru işareti. Schuster'e çok iş düşüyor.

An itibariyle bir maçı eksik lider Trabzonla puan farkı "sekiz". Ne ciddiye alınmayacak kadar az, ne de pes edecek kadar yüksek bir rakam.

Ligde Galatasaray deplasmanı ve Bursaspor maçlarının olduğu zorlu bir dönemeç başlıyor. Bu iki maçı minimum "ki artık bu durumda sıfır puan" kayıpla geçmek gerekiyor. klasik tabirle altışar puanlık bu iki maçın arasında bir de UEFA Avrupa Ligi (CSKA Sofya) maçı var.

Önlemler alınır ve ciddiyetle yola devam edilirse yarışa daha uzun süre müdahil olmak söz konusu. Aksi hüsran olacak, taraftarı üzecektir.

Beşiktaş yolu kaybetti!

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..