Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Haftasonu
 

Beşiktaş'tan İstinye'ye kadar yürüdük

Beşiktaş'tan İstinye'ye kadar yürüdük
 

Bu hafta sonu, Beşiktaş'ta Zonguldak'tan komşum olan şimdi de burada yaşayan bir arkadaşımla buluştuk. O, Üsküdar'dan gemiyle geldi ben, Mecidiyeköy'den otöbüsle geldim Beşiktaş'a... Ne yapalım, nereye gidelim derken benim yürüyüş maceralarını internetten takip eden arkadaşım ''hadi o gittiğin yerlere beni de götür'' dedi ve böylece baştan yürümeyi kabul etmiş olduğundan sevinerek yola koyulduk. Rotayı Karadeniz tarafına çevirdik.

Derdimizi, tasamızı konuşa konuşa (daha çok o konuştu ben dinledim) Ortaköyden şöyle bir geçtik, içine uğramadık. Kuruçeşme sahiline demirli Ata yadigarı Savanora gemisini seyrettik bir süre, sonra ver elini Arnavutköy. Bir yandan da kısa molalar verip çay içtik ucuz pahalı; ucuzunu, Arnavutköy'de bir sokak kahvesinde ve sahil parkında ( oba çayın promosyon çayından) pahalısını, Bebek sahilinde içtik... Bebek'ten aldığımız simitin tadı hala damağımda ama.. nede olsa markalıydı, ''komşu fırın'' damgalıydı;))

Yürürken, Boğaz'ın güzelliğini mi, yoksa ön sıralara dizilmiş tarihi yalıların güzelliğini mi seyredeceğiz, şaşırdık. Allah bu güzellikleri kem gözlerden korusun inşallah !

Bebek sahiline dek pek durmadık; Arnavutköy'den beri gözlediğimiz çaycıya, simitçiye rastlamadığımıza hayıflanarak yürüdük sahil boyunca... meğer sahil ve parklarda satışı yasakmış..!

Rumelihisar önüne geldiğimizde şöyle bir baktık hisarın burçlarına, dalgalanan al bayrağımızı selamladık ve dedik ki, ''hadi çıkalım oralara'' Çıktık.. Surları fetheden sanki bizmişiz gibi kahraman ilan ettik kendimizi; öyle ya dik merdivenleri tırmanan iki yaşlı teyze bir bizdik.

Ve, Sarıyer'e gitme hayaliyle yürürken ikinci köprü altını da epey bi geçtik. Bir bilene sorduğumuzda aldığımız cevap ''Beşiktaştan burası kadar daha yürüyeceksiniz'' olunca, vazgeçtik ve İstinye'nin son durak olmasına karar vererek rastladığımız ilk otobüsle Beşiktaş'a geri döndük... Ve de, bu yolculuğun oturarak geçmesine şükrede şükrede; ))

Not:Fotolar az sonra..

Bir önceki gezi fotoları:http://blog.milliyet.com.tr/Arnavutkoy_e_dogru/Blog/?BlogNo=268949

 
Toplam blog
: 285
: 1333
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..