Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Beşiktaş zinciri yine kıramadı

Beşiktaş zinciri yine kıramadı
 

Fenerbahçe rahat aldı gene.


Fenerbahçe Beşiktaşı yendi . Gelenek devam etti.


Beşiktaş için 2 açıdan önemliydi bu maç. Birincisi şampiyonluk şanslarının devam etmesi için yenmesi gerekirdi. İkincisi ise Fenerbahçe’ye karşı yenilgi zincirinin kırması gerekiyordu. Kıramadı.


Defansı yok , orta sahası yok , forveti formsuz bir takım olmasına rağmen Fenerbahçe hangi derbi olursa olsun kazanıyor.Maça Fenerbahçe iyi başladı.İlk yarıda resmen ezdi Fenerbahçe . Pas manyağı yaptılar Beşiktaşı. Roberto Carlosu hiç bu kadar iyi görmedim. Yasin ve Gökhan ellerinden geleni yaptı.Devid idare ederdi. Guiza arada sırada bizi sinir etse de attığı gol muhteşemdi. Bu gol 100.yılımızda Beşiktaş’ı 1-0 yendiğimiz maçta Kezmanın attığı gole benziyor . Kezman o zaman bütün Türkiye’yi hayata küstürmüştü. Selçuk süperdi. Türkiye’nin en iyi top kesen orta saha adamı. Maçtan önce Selçuk’tan çekiniyordum ;çünkü son zamanlarda sürekli geri oynuyor. Rakip takıma posizyon hazırlıyordu. İlk golümüz dediğim gibi bir şaiserdi. Guiza’nın aşırtması çok güzeldi. İlk yarıda da Beşiktaşı avlamıştı. Şimdi de aynı tarife. İkinci golümüzde ise çok pas yaparak atılan goldü. Semih’in vuruşu ise ustalık kokuyordu açıkçası.Ali Bigin çok kötüydü. Çok riske girdi.Uğur Boral bana göre kötüydü. Çok fazla çalıma girdi. Devid’n Emre Belezoğlu tartışmasında da olur öyle şeyler demeliyiz.Beşiktaş ise çok stresliydi. Fenerbahçe muhteşemdi.


Emre Belezoğlu ilerde oynadığında çok etkili oluyor ama Aragones onu sürekli geride oynatıyordu. Emre onun için kötüydü. Beşiktaş yine zinciri kıramadı. Gene yendik. Demekki neymiş. Derbilerin en büyüğü bizmişiz.


Hakem de nabza göre şerbet verdi. Çok iyi maç yönetmedi.


18.09.2005 BJK İnönü 2 - 1
26.02.2006 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2
19.11.2006 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 0
05.05.2007 BJK İnönü 1 - 0
03.11.2007 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1
29.03.2008 BJK İnönü 2 - 1
29.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 1

Gelelim ikinci konuya. Fenerbahçe seneye yapılanmaya gitmesi gerekir. Antrönör'ün değişmesi gerek. Futbolcuların hemen hemen hepsini gönderip, yeni futbolcular alınması gerekir.Yeni kurulacak kadro ile hemen başarı beklenmemeli.İlk sene şampiyon olamayabilirsin, İkinci sene de ....Üçüncü sene de olamayabilirsin. Sonra başarılar gelir. Yeterki sabretmeliyiz.

Galatasaray olmasın da kim olursa olsun şampiyon.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..