- Kategori
- Türk Mutfağı
Besin küpü
Beyaz fasulye yemeği
Etli beyaz fasulye
Malzemesi:
2, 5 su bardağı kuru fasulye
250 gram koyun kuş başı kemikli
2 adet kuru soğan , 2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yağ (kavurma ise yemeğe 1 kaşık yağ konur)
1 tatlı kaşığı salça , 1, 5 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI: Fasulye akşamdan suya konur, bir gece suda bekler, küçük doğranmış soğanlar tencerede yağla pembeleşirken et de rengi değişene kadar kavrulur.İçine salça biber kıyılmış sarımsaklar ile ıslanmış süzülmüş fasulyelerle beraber 2, 5 su bardağı su ilave edilir tuzuna bakılır düdüklü tencerede 20 dk diğer tencerelerde 30 dk pişirilir sıcak servis edilir.