Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Beslenme ve Diyet Uygulamaları

Halkın eğitim eksikliği, yönetim kademelerinde yer alan siyasetçilerin ve bürokratların ilgisizliği ile birleşince, ülke yönetiminde bir çok alanda başıbozukluk ortaya çıkabilmektedir. İşte bu hatalı uygulamalardan biri de günümüzde halk sağlığını yakından ilgilendiren ‘’beslenme ve diyet uygulamaları’’ dır. (Hemen söyleyelim; tedavi gayesiyle doktor kontrolü altında yapılan bilimsel uygulamalar konumuz dışındadır.)


Zamanımızda her türlü denetimden uzak olarak sırf ticari kazanç elde etme gayesiyle, ortaya atılan ve halk sağlığını ciddi ölçülerde tehlikeye atan, bilgisiz ve bilinçsizce sunulan diyet ve beslenme yöntemleri ön plana çıkmıştır. Daha sağlıklı olmak, daha iyi ve düzenli beslenmek, estetik ve güzel görünmek uğruna bir çok diyet uygulaması piyasaya sürülmüştür. Toplumun bir çok kesimi de, bilimsel nitelikte olup olmadığına bakmaksızın bu moda diyetlerin esiri haline getirilmiştir.

Burcunuza göre diyet uygulaması olur mu? Bunun bilimsel açıklaması var mıdır?

İnsan günlerce sadece bir dilim karpuz yemekle yaşayabilir mi?

Cuma günü diyetine uysanız ne olur, uymasanız ne kaybedersiniz?

İnsan günde sadece 400 kalorilik gıda ile kaç gün daha sağlıklı kalabilir?


Gerçekten de bu tip binlerce diyet uygulamaları piyasaya çıkmış ve büyük bir ekonomik sektör oluşturmuştur. Diyet kursları, diyet kitapları, CD’ ler, TV programları, medyada sık sık yer alan söyleşiler bu sektörü canlı tutarken toplum düzenli ve dengeli beslenme bilgilerinden uzaklaşmakta ve halk sağlığı ciddi biçimde ayaklar altına alınmaktadır.

Unutmayınız, geleceğimizin teminatı öncelikle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesidir.

Yurdaer KILIÇ

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..