Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Beyaz Bayrak - Ayna

Beyaz Bayrak - Ayna
 

Boş tribünlere karşı oynanan maçı televizyondan seyretmek zevk vermiyor. Dün akşam sahada Fenerbahçe resitali vardı ama yedek oyuncular, bazı mensup mensupları ve yöneticiler haricinde kimse bu resitale canlı şahit olamadı.

Bu ceza şekli kaldırılmalı diye yıllardır insanlar bağırıp çağırırlarken Federasyonun bu yönteme devam etmesi anlaşılır gibi değil. Tarafsız sahada oynansın, hatta gerekirse yurtdışında oynansın ama seyircisiz oynanmasın maçlar allahaşkına. Seyircisiz oynanan maçları televizyondan seyretmek tuzsuz yemek yemek gibi bir şey.

Takımdaki eksikler tamamlanınca görüldü ki bu Fenerbahçe’yi bu kadro yapısı ve oluşturduğu kadro zenginliği ile Türkiye’de durdurabilecek bir rakip yok. Kimse çıkıp ta Antalyaspor çok kötü bir takım deyip oynanan futbolu küçümsemesin. Bu takımın Şampiyonlar Liginde oynayamayacak olması çok büyük bir kayıp. Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi şampiyonluğunun en büyük adaylarından birisidir ama bu kadronun olması gereken yer ne yazık ki Şampiyonlar Ligiydi..

Dün akşam bir kere daha gösterdi ki Fenerbahçe’de Alex olduğu sürece oynamalıdır. Bazı kesimler Alex böyle küçük maçlarda oynar, büyük maçlarda yatar diyorlar. Böyle düşenen futbol cahillerine Alex’in Şampiyonlar Liginde asist krallığı bulunduğunu, son 20 lig derbisindeki 16 galibiyetin bir çoğunun mimarı olduğunu hatırlatmak gerekir.

Bir de Gökhan Gönül gerçeği var ki bir kere daha bahsetmeden geçemeyeceğim. Hafta içi 90 dakikalık bir milli maçta sağ kanadı mekik dokur gibi işlerken dün akşam istikrarını yine sürdürdü. Bu adam resmen bionik. Bir bakıyorsun rakibin sol beki ile dalga geçerek çizgiye iniyor, gollük orta yapıyor.. Hemen akabinde kendi kale çizgisinden gelip topu çıkarıyor ve 90 dakika boyunca yorulma ne demek bilmiyor. Her maçta aynı istikrarı göstermesi ve temposunun hiç düşmemesi gerçekten çok enteresan. Bu adamın fizyolojik yapısının incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Önümüzdeki günlerde Aykut Hocayı çok büyük bir sorun bekliyor. Dia ve Niang’ın da kadroya katılması ile Türkiye liginde oynayacağı maçlarda hangi yabancıları kenara çekeceği önemli bir husus. Özer, Mehmet Topuz ve Uğur Boral’ın da iyileşmesi ile birlikte çok zengin bir ofans hattı oluştuğunu görüyoruz.

Dünkü maçın adamları listesine başta Gökhan Gönül olmak üzere Alex ve Mehmet Topuz’u koyabiliriz.

Şimdi Fenerbahçe’nin önünde Paok ve Trabzon maçları var ki bu maçlarda yeni forvet Mamadou Niang’ın da performansını izleme imkanı bulacağız.

At yarışı ile ilgilenenler bilirler, “beyaz bayrak-ayna” diye bir tabir vardır. Start verilmesi ile birlikte bir at öne geçer ve yarış sonuna kadar önde giderek yarışı önde bitirir. Diğer takım taraftarları kızmasın ama bu Fenerbahçe de çok çok büyük bir aksilik olmaz ise, “beyaz bayrak-ayna” yaparak ve “uzak” farklı bir şekilde yarışı sonlandırır gibi görünüyor.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..