Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Beyaz İmam Hatipliler...

Beyaz İmam Hatipliler...
 

Bugünkü Milliyet'ten bir haber: Saadet Partisi'nin seçim beyannamesinde AKP'liler "Beyaz İmam Hatipliler" diye tanımlanıyormuş.
İmam Hatip Okulları orta kısmı 4 lise kısmı 3 yıl olmak üzere 1951yılında kurulmuş bir meslek okuludur. Normal ortaokul ve lise tedrisatının yanında dini kültürle ilgili dersler de verildiği için, Anadolu insanı tarafından özellikle tercih edilmiş ve beklenmedik bir ilgiyle karşılanmıştır.

Adnan Menderes döneminde açılan 19 İmam Hatip Okulu, bugün hepimizin tanıdığı Süleyman Demirel döneminde çığ gibi büyümüştür. Sebebi, halkın önce her ilde, daha sonra da her ilçede bir İmam hatip Okulu açılması için gösterdiği olağanüstü gayrettir.

Başta binası olmak üzere, devlete yük olmayacak şekilde halk tarafından her ihtiyacı temin edilen, "yeter ki okulumuz açılsın" diye Ankara yollarında perişan olan insanları, bir müdür bir mühür vermek suretiyle mutlu etmek, daha da önemlisi oy potansiyelini artırmak sayın Demirel'in işine gelmiştir.

Şu da bir gerçektir ki, İmam Hatip Okullarından mezun olmuş kişilerden, ülkeye en ufak zararı dokunacak bir kimse de çıkmamıştır.

Herkes bu şekilde halinden memnun bir vaziyette yaşarken, Necmettin Erbakan diye bir vatandaş, İmam Hatip Okullarını kendi arka bahçesi ilan ederek bu okulun adını siyasete bulaştırmıştır.

Siyasetin Türkiye'deki işleyiş tarzı herkes tarafından bilinir.

Kurallara uygun, düzgün siyaset pek yapılmaz. Abartı ve karalama bizim en büyük kozumuzdur.

İşte bu şartlar, İmam Hatip Okulları ve onların mezunları ile ilgili neredeyse hiç bilgi sahibi olmayan topluma, "Erbakan'ın arka bahçesinde yetişmiş ayrık otu" özelliğinde bir "İmam Hatip imajı" çizmiştir.

Şunu da kabul etmek gerekir ki, "siyasete bulaşmış İmam Hatipli" tipi de Erbakan'la doğmuştur.

Şimdi Erbakan, Ak Parti'ye ve Akparti mensuplarına gösterilen tepkilerin en acımasızını göstermektedir. Kızdığı İmam Hatipliler aynı İmam Hatipliler değil midir? O zaman değişen nedir? Sadece siyasi ikbal...

Erbakan ister kişisel hırsıyla, ister birilerinin teşviki ve tavsiyesiyle bu siyasi harakiriyi yapıyor olsun, farkında olmadan kendine bulaştırdığı İmam Hatip imajını, yine farkında olmadan kendisinden koparmış olacaktır.

Saadet Partisi'nin "Beyaz İmam Hatipli" tanımlaması, bence mutlu sona yaklaşmanın ilk adımıdır.

Çoğu insan Erbakan'ın Teknik üniversiteden Süleyman Demirel'in mühendis arkadaşı olduğunu bilmez. Onu bir İmam Hatipli zanneder. Oysa İmam Hatiplilerin en iyi temsilcilerinden biri olan eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç'ın da dediği gibi, beyaz imam hatipli tabiriyle kastedilen anlama en uygun kişi sadece Necmettin Erbakan'ın kendisidir.

Bu vesileyle Erbakan kamburunu sırtından atan gerçek İmam Hatipliler, belki kendilerini daha iyi ifade etme imkânı bulacaklardır.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..