Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '17

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Beyazay’dan geleneksel Beyaz Baston etkinliği

Beyazay’dan geleneksel Beyaz Baston etkinliği
 

Beyaz Bastonlu Görme engelliler


Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, 7-14 Ocak Körler Haftası nedeniyle görme engelli vatandaşlara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte ihtiyaç sahiplerine baston dağıtımı da gerçekleştirildi
EMİRCAN IŞILDAK
 
Türkiye Beyazay Derneği İzmir Şubesi, 7-14 Ocak Körler Haftası nedeniyle görme engelli vatandaşlara baston dağıtımı organizasyonu gerçekleştirdi.
 
Düzenlenen etkinlikte ayrıca görme engeli bulunan vatandaşların yaşadığı sorunlara, toplum içerisindeki ötekileşmelere de dikkat çekildi. Türkiye Emekliler Derneği Bayraklı Şube Başkanı Salahattin Öztürk ve Şube Yöneticisi Mehmet Dirmin’in de katıldığı organizasyonda konuşan Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, “Engelliler, engelsizlerle birlikte yaşarsa problem çözülür” diye konuştu.
 
“GÖRME ENGELLİ DOKTOR BİLE OLABİLİR”
 
Etkinlikte konuşan Başkan Arıkan, görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunları dile getirdi. Engelliliğin nedenleri ile ilgili de bilimsel bilgiler paylaşan Arıkan, sorunların anlayışla çözülebileceğinin altını çizdi. Engellilere yönelik düzenlenen farkındalık etkinliklerinin, engelli olmayan vatandaşlarla birlikte hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Arıkan, “Engelli ve engelsiz vatandaş birlikte yaşarsa problemler çözülür. Engellileri ayrıştırmak değil, toplumla birleştirmek zorundayız. Bu anlamda toplumsal dışlanmayı kırmalıyız” dedi.
 
İSTİHDAMA ENGELLİ KATKISI
 
Engelli istihdamı ile ilgili de önemli bir öneriyi ortaya atan Arıkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “İŞKUR’la beraber hareket edelim, işgücüne engelli katkısı sağlayalım. Sanayicilere çağrı yapıyorum; Ara eleman sıkıntısını çözebiliriz. Engelliler her türlü işi yapabilirler. Dünyada örnekleri var. Doktorluk bile yapanlar var. Engellileri ayrıştırmayalım.”
Kaynak:
http://www.ilksesgazetesi.com/haber/beyazaydan-geleneksel-beyaz-baston-etkinligi-24492.html
 
 
 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..