Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Big Bang theory

Big Bang theory
 

Oldukça ilgi çekici bir dizi, “Big Bang Theory”. Geçen yıl CBS tarafından yayınlanmaya başladığında, elde ettiği hatırı sayılır rating başarısıyla dikkatleri üzerine çeken bu dizi, benim gibi dizi izlemekten hoşlanan insanların hemen radarına girmişti. Afişine bakıldığında, tipik zeki ama asosyal adam, ve güzel ama aptal kız klişesiymiş gibi görünen bir dizi olmasına rağmen, mükemmel tiplemeleri ve zekice hazırlanmış esprileriyle bu klişeyi yerle bir ettiini söylemek yanlış olmaz, bence. Son yıllarda izlediğim en iyi amerikan sitcom larından olan bu dizinin yaratıcıları “Two and a Half Men” in yaratıcısı Chuck Lorre ile “Gilmore Girls” ün yaratıcısı Bill Parady. Diziyi izlerken, bu ikilinin farklı karakterlerini hissetmek hiç de zor değil. Gilmore Girls’de oldukça sık gördüğümüz, susmak bilmeyen karakter profilini bu dizide de oldukça sık görüyoruz. Bu diziyi diğer bir çok sitcom’dan ayıran en temel fark, bilimsel konuları komedinin içine adapte edebilmesi diyebiliriz. Aslında bu konularda saçmalamadan tutarlı olabilmelerinin arkasındaki isim olan University of California Profesörü, David Saltzberg’in dizinin başarısındaki payı büyük.

Dizinin ana karakterleri Leonard Hofstadter, Sheldon Ross ve Penny. Yan karakterler ise Rajesh Koothrappali ve Howard Wolowitz. Dizi bu 4 nerd yada geek olan tabir edilen arkadaş ve Sheldon ile Leonard’ın kapı komşusu olan Penny’nin yaşadıkları üzerine kurulu. Biraz karakterlerden bahsetmek gerekirse, Leonard gerçek hayata en uyumlu karakter. Normal bir yaşam için can atsa da, içindeki nerd karakterinden sıyrılamıyor. Sheldon dizinin hem en sempatik hem de aynı zamanda en antipatik karakteri. İnsanlarla iletişim kurmakta oldukça problemli olan Sheldon, kendisine yöneltilen en önemsiz soruyu bile dakikalarca anlatabilen, soruyu sorana adeta sormaz olsaydım dedirten ultra zeki bir insan. Dizi en genel haliyle onun üzerine kurulu. Penny ise dizideki en normal karakter. Oldukça sevimli ve sempatik olduğunu söylemeden geçemiyeceğim. Yan karakterlerden Rajesh, Hindistanlı bir Fizikçi. Rajesh’in en komik özelliği sarhoş olmadan kadınların yanında konuşamıyor olması. Konuşamadığı çoğu sahnede bakışlarıyla bile gülme krizine girdirebiliyor. Kesinlikle çok başarılı bir yan karakter. Son olarak dizinin sapık ruhlu karakteri Howard’dan bahsetmek istiyorum. Howard 30 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala annesiyle yaşayan bir yahudi. İnternet aleminde oldukça popüler olmasına rağmen, gerçek hayatta aradığını bir türlü bulamamanın verdiği eziklikle gördüğü her bayana asılan, ilginç bir karakter.

Diziye ilk bakıldığında , ” IT Crowd” ile bir benzerlik kurulsa da, sonraları birbirinden kesinlikle ayrılıyor. İnsan komik olmasa dahi, banyonun perdesinde periyoduk cetvel desenini görünce gülümsüyor. Yada kendilerini Halo oynamaya kaptıran karakterlerin, içeriye birbirinden güzel 4 bayanın girdiğini algılayamayışlarına bakarak, bolca kahkaha atabiliyor.

Dizinin içerdiği diyalogların yaratıcılığını göstermek adına bir kaç örnek vermek gerekirse,

Leonard : oh! no..
Sheldon : what?
Leonard : it’s penny’s ex-boyfriend!
Sheldon : what do you suppose he’s doing here? besides, disrupting the local gravity field.
Leonard : if he were any bigger, he’d have moons orbiting him.

Benim çok güldüğü bir diğer dialog ise;

Penyy: we are going the throw leonard a kick-ass suprise party for his birthday on saturday.
Sheldon: I hardly think so , leonard made it very clear he doesn’t want a party.
Penyy: he just doesn’t know he wants one cause he’s never had one
Howard: i suppose that’s possible but for the record, i’ve never had a threesome and yet still know i want one.
Penny: howard, here is the difference; the possibility exists that leanord could have a birthday party before hell freezes over.
Howard: fine. if i do have a threesome you can’t be part of it….. i’m just kidding yes you can… can you bring a friend?

Tabii bunları ilk kez okuduktan sonra, ne kadar komik gelir, orası tartışılır. Ama diziyi izlerken kesinlikle, geliştiği sahnede çok komik geliyor.

Eğer tipik komedi dizilerinden sıkıldıysanız, farklı bir tat arıyorsanız, eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız bu dizi bence tam size göre. Hep gülebilmek dileğiyle..

http://www.mumtazdemirci.com

 
Toplam blog
: 14
: 4540
Kayıt tarihi
: 26.02.09
 
 

Konuşmayı seven, kafasında kendi doğruları olan, boş durmaktan nefret eden biriyim. Elektronik benim..