Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '15

 
Kategori
Eğitim
 

Bilginin insanlara kattıkları

Bilginin insanlara kattıkları
 

bilgi


Bilgi insanlar ufkunu geliştirerek, yeni bir şeyler öğrenmelerine imkan tanır. İnsanların kültürel bakımından çevrelerini tanımaları, dünyada olup bitenler hakkında bilgiler edinmesine olanak sağlar. İnsanlı kör cahillikten uzak durarak, gelişmesi öğrenmesini ve tanımasını sağlamaktadır. İnsan gelişimini daha ileri boyutlara taşınmasında önemli rol üstlenir.

Geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe olan gelişmeler hakkında bilgiler edinmemizi sağlar. Doğru şekilde bilgiye ulaşıldığı takdirde hayata pozitif etkileri olur, doğru bilgi olumlu iz bırakırken, yanlış bilgiler negatif sonuçlar doğurmaktadır. Her insanın hayatına dair doğru bilgiler onların gelişmelerini sağlar. Kültürel gelişmenin toplumla iç içe yaşamayı sağlamasında büyük etkisi vardır. İnsanların tarih boyunca sahip oldukları bilgiler, nesilden nesle aktarılarak gelişmiş bir dünyanın temelini oluşturur.

Konular üzerinde düşünmemizi, yargılamamızı, sonuçlara net şekilde ulaşmamızı sağlamaktadır. Bilgi araştırılabilecek kaynak olduğundan dolayı farklı kaynaklardan yararlanılmalıdır. Kaynağın güvenilir ve verdiği bilgiler doğru olduğu sürece insanlara katkılar sağlayabilir. İnsan gelişimindeki aşamaları daha hızlı ileriye götürerek onlara fayda sağlamaktadır.

İnsanların açık şekilde ulaşabileceği bilgi günümüzde internet siteleri ile sağlanabilir olmuştur. Bunların başında arama motorlarının gelişimi, insanlığın aradığı bilgilere net şekilde ulaşmalarını da sağlar. İnternet siteleri üzerinden denkbilgi gibi sitelerde gelişim gösteren bilgi kaynaklarındandır. İnsanların ortak paylaşım, bilgileri tartışma, eleştirme ve sonuca ulaştırma yetenekleri sayesinde olması mümkündür. Sağlık alanında yapılan çalışmalar dahi insanların kullanabileceği ortak bir erişim deposu sayesinde gelişme gösterir. Bilginin paylaşımı önemli olduğundan erişimin herkese açık olması gelişmeye açık bir dünyayı gösterir. Eğitim hayatında insanlara net bilgi sunan, gelişme sağlayan web sitelerinden olan "denkbilgi.com" her bakımdan insanlara bilgi kaynağı olmaktadır.

 
Toplam blog
: 5
: 2287
Kayıt tarihi
: 11.10.14
 
 

Üniversitenin o çıkmaz sokaklarını kendime ev edinmiş birisi olarak karşınıza çıkıyorum. Yalnızlı..