Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgisayarınızı Hızlandırmanın 5 Yolu

Bilgisayarınızı Hızlandırmanın 5 Yolu
 

Performans


Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarınızı hızlandırmak için yapmanız gereken belli başlı bazı işlemler var. Elimden geldiği kadar sade ve işinize yarayacak şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.

1. Önce diskinizde biraz yer açın

Disk Cleanup aracını hardiskiniz içerisinde yer açmak için kullanabilirsiniz. Bilgisayarınız, performanslı bir şekilde çalışabilmek için sabit diskte belli bir alana ihtiyaç duyar. Bu araç da güvenli bir şekilde silebileceğiniz dosyaları belirler, tanımlar ve sonrasında da silmeniz için sizin onayınıza sunar. Disk Cleanup aracını kullanarak; Temporary Internet Files olarak bilinen dosyaları, Download ettiğiniz Microsoft ActiveX kontrolleri ve Java applet dosyalar, Geri dönüşüm kutusunu Hata raporları gibi geçici Windows dosyalarını, Kullanmadığınız opsiyonel windows dosyalarını, Uzun bir süredir kullanmadığınız programları, Kullanmadığınız Restore Point dosyalarını makinenizden silebilirsiniz.

2. Diskteki veriye Hızlı Ulaşma Zamanını Kısaltın

Bilgisayarınızdaki dosyaların diskte konumlandığı bölgeler bölünmeye ve birbirinden uzaklaşmaya başladığında, bilgisayarınız bu dosyaları açarken aramak ve tekrar bir araya getirmek zorunda kalır.Tabi bu işlem sırasında doğal olarak makineniz yavaş hareket eder ve size geç yanıt verir.

Bir windows aracı olan Disk Defragmenter programını dosyaları birleştirmek için kullanabilirsiniz. Bu işlem biraz zaman alır ama sonrasında makineniz yukarıda bahsettiğim gereksiz işlemlerden kurtulmuş olur ve size daha hızlı yanıt vermeye başlar.

3. Disk Hatalarını Bulun ve Tamir Edin

Diskinizdeki dosyaların bütünlüğünü, tutarlılığını kontrol edip hataları onarmayı deneyebilirsiniz. Bunun için Windows Error Checking aracını kullanabilirsiniz. Bu araç diskinizde Bad Sector arar ve onarmaya çalışır.

4. Bilgisayarınızı Casus Yazılımlara Karşı Koruyun

Casus yazılımlar makinenizde sizin haberiniz olmadan arka planda çalışır ve kişisel bilgilerinizi toplar. Web sitelerine girdiğiniz kullanıcı adı ve şifreler ile yine gizli kalması gereken bazı bilgiler böyle yazılımlar tarafından ele geçirilebilir. Tüm bunları yapmanın yanında makinenizin performanı da çok ciddi ölçüde düşürür. O nedenle Anti-Spyware yazılımları kullanmanız oldukça önemli bir maddedir.

5. ReadyBoost Teknolojisini Kullanabilirsiniz

Eğer Windows 7 veya Vista kullanıyorsanız, Bilgisayarınızı çok belirgin bir şekilde hızlandırabilmeniz için ReadyBoost özelliğini şiddetle tavsiye ederim. . Buradaki mantık sisteminize dışarıdan, çok kolay bir şekilde hafıza takviyesi yapmanızdır. Üstelik bunu yaparken USB flashdisk ya da SD kart kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanmanız durumunda bilgisayarınızın açılış süresini gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..