Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '12

 
Kategori
Bilim
 

Bilimsel yaklaşım

Bilimsel yaklaşım
 

Merhabalar,

Uzun suredir sizlere yazmak isteyip de ertelediğim konular var. Bu konulara özellikle girmememin sebepleri var. Çünkü bu konular üzerinde uzun uzadıya yazılması gereken konular.

Us yani akıl yönetilmesi gereken bir güçtür. Aksi takdirde kendi kendine bile zarar verebilecek şekilde yanlış programlanabilir. Daha Pazar günü kendisini Joker zanneden bir doktora öğrencisinin katliamını konuşuyordu Amerika.

Zeka keza daha da tehlikelidir. Zeka oranı ne kadar fazla ise o nispette tembellik getirir kişiye. Ve bir süre sonra fazla zeka yüzünden kişi kaybolur ve yok olur kişilik olarak.

Bütün bu özellikleri yönetmenin yöntemi bilimsel metoddur. Bilimsel metod böyle insanların sistematik yaklaşımla normalleşmesini ve hayata uyum sağlayıp fayda getirmesini sağlar.

Bu konuyla ilgili olarak daha çok makale yazacağım. Bugün sadece konuya bir girizgah yapıyorum.

Bilimsel metodun tanımını yaparsam:

Hayatı algılamak ve açıklamak üzere geliştirilmiş, kendine ait kuralları olan ve bu kuralların sistematik olarak tanımlandığı ve yenilendiği bir anlayışla her seferinde aynı bakışta herhangi bir konuyu değerlendirmek üzere uygulandığı insanların kullandığı bir davranış ve disiplin biçemi(kalıbı).

Yarın konuyla ilgili daha derinlikli bir yazı yazacağım.

Şimdilik kalın sağlıcakla; görüşmek üzere...

KAVİ

 

 
Toplam blog
: 631
: 293
Kayıt tarihi
: 10.04.11
 
 

Eric'i külden yarattım. Tamamıyla benim eserim. Söyleyeceği çok sözü, söylemek istediği az sözü. ..