Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bilinçaltının Temizlenmesi

BİLİNÇALTININ TEMİZLENMESİ

Bilinçaltı sürekli kayıtlayan, kayıtladıklarını sınıflandırıp biriktiren ve kendince vakti geldiğinde hayata aktaran bir mekanizmaya sahip. Kendine ait işletim sistemi var. Herhangi bir ayırımı olmaksızın kavramları, duyguları, sözleri duyma sıklığına göre tanır ve kayıtlar.  Kayıtlarını hayata geçirme görevi var. Hepsi için bir zaman tayin eder ve gün yüzüne, yaşama aktarıverir.

Kayıtlamaya henüz cenin iken hatta spermle yumurtanın buluştuğu an başlar. Her şeyi kaydeder ve sıklıkla duyduklarını ya da yüksek perdeden aldığı her şeyi kodlamaya çevirebilir. Örneğin ailede bir para problemi yaşanıyorsa cenin para, gelecek, güven gibi kavramlarla ilgili konuşulan her şeyi duyar ve en sık duyduğunu benimser. Diyelim ki anne babaya “Ben sana kimseye güvenme demedim mi, bunların hepsi senin yüzünden oldu” cümlesini çok sık kullandı. Ceninin bilinçaltı “Kimseye güvenme” ve “Senin yüzünden” ayıtlarını benimsediyse güven sorunu yaşayabilir ve başkalarını suçlama eğilimi yüksek olabilir.

Düşük tehlikesi sebebiyle işini bırakıp evde yatmak zorunda kalmış bir anne kariyeri ve kazancı adına kaybettikleri için çok ağlamış, üzülmüş olabilir. Bu duygular ceninin bilinçaltında “Borçluluk, suçluluk” gibi kavramların oluşmasına sebep olabilir. Hayat akışında alma-verme dengesizliği, çekinik olmak, gölgede kalmak, kendini he borçlu hissetmek gibi durumlara sebep olabilir.

Bilinçaltı yaşama geldiğimiz ilk andan yaşamın sonuna kadar kayıtlamaya ve kayıtlarını kendi belirlediği zamanda hayata aktarmaya devam eder. Sadece olumsuz kayıtları mı var? Elbette hayır. Her şeyi kayıtlar. Şanslı olmak da kodlamadır, şanssız olmak da. Negatif olan tüm kodlar ise çeşitli çalışmalar ve desteklerle bulup değiştirilebilir.

Bilinçaltı ile doğru iletişimde olmanıza niyet ediyorum. Hayatınızda olan ve sizi rahatsız eden her şeyden bilinçaltınızın desteğini alarak kurtulabileceğinizi hatırlatıyorum. “Sevgili bilinçaltım, birlikte …… konuyu / kavramı / ilişkiyi huzur, sevgi, güven, sağlık, kazanç olarak dönüştürüyoruz” çalışmasını yapabilirsiniz.

Sevgi ve şifayla,

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com

@ebrudemirhan.ytm

 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..