Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Bilirkişilik

Bilirkişilik
 

Arda


Gerets zamanıydı sanırım, deplasmanda Liverpool ile oynuyorduk. Şu Crouch adlı futbolcunun voleyle gol attığı (Pek de güzeldi hakkını yemeyelim. Gerçi gene de sövmüştük, ömründe bir kere böyle gol atar o da bize denk geldi diye) 3-0'dan 3-2'ye getirip umutlandığımız maç. Mehmet Topal Dardanel'den yeni alınmış, balık kıvamındaydı henüz. Dakika, skor neydi o an hatırlamıyorum ama Gerard orta sahada yaklaşık 4-5 metreden çalım atmıştı bizim balığa. Aklımda kalan bir yorum yaptı maç bittiğinde Mehmet Demirkol: 'Mehmet Topal iyi bir kumaş, iyi bir futbolcu da olacak muhtemelen. Orta sahanın her yerinde oynayabilir, ama kusura bakmasın bu çalımı yedikten sonra Topal'dan asla bir ön libero olmaz'. O Topal geçen sene Galatasaray'ın şampiyonluğunda önemli yer tuttu. Keza milli takımda da oldukça başarılıydı. Her iki takımda da ön libero oynadı. Bu sene başı gazetelerde abartılı rakamlarla (her zaman olduğu gibi) transfer teklifleri aldığını da okuduk ki iyi oynadığı için gayet doğaldı bu teklifler.
Bunu Mehmet Demirkol'u eleştirmek için yazmadım, aksine kendisi beğendiğim nadir yorumculardandır. Bahsetmek istediğim futbolda artık böyle kesin yerleşimlerin olmadığıdır. Şimdi de tutturmuşlar Arda sağ kanat oynamaz, sol kanat oyuncusudur diye. Hatırlatmak isterim ki, Arda kiralık oynadığı Manisaspor'da sağ kanat oynadı. Başarılı da oldu ki ertesi sene Galatasaray onu kiralık göndermeyip kadrosunda tuttu. Hatta yakın örnek olarak milli takımda sağ kanatta oynadığı yarım saatlik futbolla Rıdvan Dilmen'i maç yorumlamayı bıraktırıp kendisine olan aşkını açıklamak zorunda bırakmıştı (benim gibi Rıdvan dinleyenler çok iyi hatırlayacaktır). Dünyada da birçok örnek mevcuttur. Figo'nun annesinin karnından iki kanadı da iyi kullanan bir yıldız olarak doğduğunu düşünmüyorsunuz heralde. Oynaya oynaya Figo oldu.
Arda'yı nasıl bir geleceğin beklediğini bekleyip göreceğiz. Önemli olan da Arda'nın kendini geliştirip geliştirmeyeceği olacak. Ben büyük bir yıldız olacağından ümitliyim. Çünkü Arda iyi bir futbolcudur, sadece iyi bir sol açık değil!

 
Toplam blog
: 9
: 347
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

84 yılında dünyaya geldikten sonra ilköğretimi Nazilli'de okudum. Samsun OMÜ tıp fakültesini biti..