Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir alem bu sanal alem

Bir alem bu sanal alem
 

Güleriz ağlanacak halimize..


Az önce milliyet blog sayfalarında gezerken bir arkadaşın sanal alemdeki tacizvari yaklaşımlardan şikayetlerine ilişkin bir yazısını okudum. Konu ne kadar güncelse bir o kadarda derin. Ama işin özü iki yere dayanıyor, birincisi çocukluğumuzdan beri ayp , a-aaaaaaawwwwww sus bakayımlarla büyütüldüğümüz cinsellik eğitimi ve tabu diye saklı tutulan bir o kadar da peşine düşülen cinsellik sonrası oluşan cinsel açlık.İkincisi ise kadın erkek cinsel açlık yaşayanlar, talihsiz evlilik yapıp eşine katlanmak zorunda senelerini geçirenler, sokaklarda bu kadar rahat ortam bulamayıp sanal alemin rahatlığını keşfeden (üzülerek bu sıfatı yazıyorum) sapıklar arası sadece ve sadece cinsellik amacına dayalı sanal söyleşiler nedeniyle. Tıpkı bir zamanlar gazetelerde gördüğümüz boy boy "Helga Türk erkeklerini çok sevdim seneyede geleceğim" yazılı yarı pornografik resimler sonrası her turist kadını sex için geldiğinin sanılması gibi. Böylece her internete girenin bu işler için bu ortamda olduğu sanılıyor. Böylece kurunun yanında yaşda yanıyor.

Şundan eminimki her nasıl cep telefonu kullanımı, kişi başına düşen cep telefonu sayısı ile dünya çapında ilk sıralarda isek, bir araştırma daha yapıp bilgisayar ve internetin bir araya geldiği her ortamı sorgulayacak olursak internetin büyük bir oranda chat için kullanıldığı görülecektir. Oysa bu mudur internet, dünyanın en büyük kütüphanesi bir klavye bir click kadar yakınken kaç kişi bilgiye erişmek için kullanıyordur sizce.

Elbette karşı cinsle ilişki bu hayatın vazgeçilmez bir parçası, elbette dünyanın her yerindeki insanların karşılaşmaları ve tanışmaları için rakipsiz bir ortam. Elbette bu ortamda çok güzel dostluklar hatta benzersiz aşklar sonrası birleşen hayatlar ve doyumsuz evlilikler ve birlikteliklerde oluyor.Ama problem bu ortamın tacizcileri, büyük çoğunluğu erkek cinsiyeti olan bu grubun içinde nice kadınlar var ve eminim hepimiz karşılaşmışızdır bu grupdan birileri ile. Bu amaçlı insanlar olduğu sürece kurunun yanında yaşda yanıyor her yabancısı olduğu insana sanal alemde merhaba diyen her insan anında of ya yinemi yaftasını yiyiyor ya cevap almıyor yada sorgucu bir sohbet başlıyor. Siz ne kadar dostça merhaba desenizde yaftanız peşin yapışmış oluyor. Bir diğer problemde web sayfası olan, facebook vb sitelerde adını resmini yükleyen insanlar öyle ya da bu tacizlilerle karşılaşıyor. Özetle kurunun yanında yaş da yanıyor...

En başta dediğim gibi çok derin bir mevzu bu, dipsiz kuyu , dolap beygiri misali....

 
Toplam blog
: 9
: 590
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Merhaba Anandolu Üniversitesi mezunuyum ve bilgi teknolojileri uzmanı olarak çalışıyorum. İlgi alan..