Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Mizah
 

Bir alternatif maliyet: güzel kadın mı, çok votka mı?

Bir alternatif maliyet: güzel kadın mı, çok votka mı?
 

Güzel bir kadınla birlikte olmak her erkeğin rüyasıdır. Güzellikten kastımız herkese göre değişen güzellik değil, genel geçer güzelliktir. Yani açık olan, ayın on beşi gibi ortada olan güzelliktir. Kelamı somutlaştırmak için Milliyet’in güzeller galerisinden yardım alınabilir. İsim vermek nafiledir. Eroğlu böyle bir kadını her daim arzulayacaktır.

Ama maalesef ki ihtiyaçlar sınırsız, kaynaklar kıttır! Kıt kaynaklarla mümkün olan en yüksek faydayı yakalamak ise reel insanın temel hedefidir. Bu noktada da seçim problemi karşımıza çıkar. Bir kısım ürüne ulaşmak için, üretim faktörlerini ya da talebin olmazsa olmazı alım gücünü ona yönlendirmek ve aynı üretim faktörleriyle/alım gücüyle üretilebilecek/tüketilebilecek olan diğer üründen vazgeçmek gerekecektir. İşte burada vazgeçilen ürünün miktarı, üretilen/tüketilen ürünün miktarının alternatif maliyetini oluşturur.

Benzer şekilde eroğlu güzel kadına ya da çok votkaya ulaşabilir. Eğer bunlardan güzel kadın olanını tercih eder ve ona ulaşmayı başarabilirse bu kazanımın alternatif maliyeti çok votka olacaktır. Yani güzel kadınla birlikte olan erkek çok votkadan vazgeçmiştir. Ya da çok votka içen erkek aslında güzel kadından vazgeçmiştir. Çünkü kadeh sayısı arttıkça güzel kadınla güzel olmayan kadın arasındaki fark ortadan kalkar. Nihai güzellik anlayışı kaosa doğru sürüklenir, güzel ve güzel olmayan birbirine karışır ve votka boşuna içilmiş olunur. Bu yüzden kural az votkadır.

Çekimser oy/ istisna: Eroğlu alkolikse, durum farklıdır. Kendisinin az votkayla gerçek bir güzel kadını tercih etmesi beklenemez. “Al alkolü al alkolü her yer Ancelina Coli olsun” mantığından kurtulması mümkün değildir. İşte bu sebeple, salim kafayla seçme özgürlüğünün bir numaralı zedeleyicisi alkol şişelerinin üzerine, sigara paketlerine yazılanlardan çok daha ağır ifadeler yazılmalı ve noter tarafından tasdiklenmelidir. Örneğin rakı şişesinin fonuna biri güzel diğeri güzel olmayan (inceliğe bakar mısınız, çirkin demiyoruz asla) iki kadın konulduktan sonra şu ibare düşülebilir: “Hangisi seninle olsun istersin? Tabi ki sağdaki! Ama bu şişeyi devirdikten sonra ikisi arasında fark kalmayacak, bilgini rica ederim. Şuayip Karagüllekızı, İstanbul Şişli Dikmen Gaziemir ortak 182. noteri.”

Biz az votka taraftarıyız. Gerçek güzellik varken illüzyonla işimiz olmaz. Olayı tersten düşünüp yakışıklı erkek mi, çok votka mı seçim problemine ulaşılabilir. Bu sayede biz de muhtemel bir feminist başkaldırıdan korunmuş oluruz. Sözün özü lütfen yazıyı kendi cinsiyetinize göre okuyunuz. Ortadaki tayfa kapsam dışı bırakılmıştır, bilginize...

 
Toplam blog
: 19
: 1888
Kayıt tarihi
: 10.11.06
 
 

Tutunamayan hayvanı (disconnectus erectus), yorgun bürokrat, depolitize birey, sosyal medya gözle..