Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '07

 
Kategori
Kültürler
 

Bir başkadır Türkiye'm....

"BİR HAZİNEDİR TÜRKİYE…"

İnsanoğlu, kısacık yaşantısının her anını dolu dolu geçirmek zorundadır. Çünkü hayat insana verilmiş bir armağandır. Kimileri bunun farkındadır. Kimileri de neden yaşadığını bilmez.

Öylesine ömrünü tüketir gider. Canlıların bir bölümü doğuştan şanslıdır. Yaşadıkları ülke dünyanın en güzel nimetleriyle donatılmıştır.

Değerini bilenler bu nimetten doyasıya faydalanır, kaliteli bir yaşam sürerek ömrünü güler yüzle tamamlar, göçer gider. Kurak ve verimsiz bir ülkede, çölün ortasında doğup çilekeş bir yaşantı sürenler, nasıl mutsuz olurlar hepimiz biliriz.

Dünya coğrafyasını ve ekolojisini incelediğimizde; komşu ülkelere bir baktığımızda bunu hemen anlarız. Komşumuz Irak’ta dikili ağaç bulmak mümkün mü?

Başka ülkeleri ne zaman gezmişsem ülkemi daha çok sevmişimdir. Türkiye, doğa ve tarih zenginliği ile turizm bakımından eşsiz bir hazinedir. Bir bölgeden diğer bölgeye değişen görünüş ve iklim ayrılıkları Türkiye’yi her mevsimde, her turistin faydalanabileceği ideal bir ülke yapmaktadır.

Dünyanın hiçbir ülkesi ülkemiz kadar uzun ve zengin bir tarihin mirasına sahip değildir.

En eski uygarlıkların izleri, anıtları bizim topraklarımızdadır. Doğu ile Batı arasında bir köprü olan İstanbul, Boğaziçi, Yalova, Bursa, Uludağ, Bergama, Efes, İzmir, Antalya bir turist için o kadar çekicidir ki buraları birer altın damarıdır.

Yeryüzünde pek az ülke turist çekme açısından Türkiye ile boy ölçüşebilir. Akdeniz ikliminden Alp’ler iklimine kadar basamak basamak değişen tabiat özellikleriyle, deniz kıyıları, yüce dağlar, ormanlar, göller, çağlayanlar gibi güzellikleriyle en eski uygarlıkların anıları ile kucaklaşır.

Homer zamanındaki eski İyon şehirleri, Truva ülkemizdedir. Ünlü filozof, Diyojen burada doğmuştu. İskender , Batı Asya seferlerinde Anadolu’dan geçmişti.

Meşhur ’"Kördüğüm" ü bu güzel yurdumda kesmiştir. Atatürk ve yüce Türk Milleti kaderindeki "kördüğümü" çözecek olan Kurtuluş Savaşına, işte bu GORDION’da (bugünkü Polatlı civarı) başlamıştı. Sezar’ın’"GELDİM, GÖRDÜM; YENDİM" dediği yer Tokat civarıdır. Saint Paul, Tarsus’ta doğmuştur.

Dört bin yıllık HİTİT uygarlığına Anadolum beşik olmuştur. Bizans, Selçuk; Osmanlı uygarlıklarınin sayılamayacak çeşitli muhteşem anıtları, Türkiye’dedir. Peri Bacaları, kuş cennetleri, Tortum, Abant, Antalya şelaleleri, vb.doğa mucizeleri bu ülkede toplanmıştır. Ağrı Dağı efsanelerini bilmeyen var mı?

Trabzon, Sumela Manastırının bir benzeri var mı? Meryem Ana Kilisesine hacı olmaya kimler gelir? Adıyaman’daki tarihi mucize eserler kime bahşedilmiştir?

Urfa balıklı göl, Diyarbakır kaleleri, Mardin Antik Kenti, cennet-cehennem mağaraları , Toros Yaylaları, Ölü Deniz, Fokai Kenti, Dünyaca meşhur Mevlana ve külliyatı kimindir? Elbette bizim ve bizden sonra devralacak olan çocuklarımızındır. Şimdi kendimize soralım….

Ihlara Vadisinde hiç gezindin mi? Artvin’deki yüce yaylalarda, Kafkasör’de bulundun mu? Palandöken’de kayak yaparken, Antalya’da denize girenleri gördün mü? Dünyayı güldüren adam NASREDDİN HOCA ile Noel Baba’nın bu ülkede yaşadıklarını biliyor muyuz? Elbette biliyoruz…

Ama bilmek yetmez bu değerleri taşımayı biliyormuyuz?

Hacivatımızı, Karagözümüzü, lokumumuzu hatta baklavamızı nasıl Yunan’a kaptırdığımızı unutmayalım..

Dünya , Yunus Emre’mizin aşkını ayakta alkışlarken eserlerine tezler yazarken ona yeterince sahiplendin mi?

Mavi denizleri billur gibiyken oralara lağım akıtanlara engel oldun mu? Cennet kıyılarımız, ormanlarımız yağmalanırken "DUR…!" dediniz mi?

Topkapı Sarayındaki kutsal emanetlere ne kadar sahip olabiliyoruz? Bir devrin battığı, Türk milletinin uyandığı Çanakkale Zaferini iyi anlayabildik mi? ”Vurulmuşum toprağına, taşına… Yerde gezen, gökte uçan kuşuna .. vurulmuşum” diyen şairimin duygularını kavradım mı?

Hacı Bektaş-ı Veli’ler , Pir Sultan Abdallar, Dadaloğlular diyarı Türkiyemin barış kokan türküleri dudağında mı? Dünyanın diz çöktüğü Muhteşem Süleyman kimdir?”

Kim bu cennet Vatan uğruna olmaz ki feda…” "Canımı, cananımı alsın da Hüda.. etmesin beni memleketimden cüda.." diyen milli şairlerimiz kimdir?

İşte bu soruların cevabını biliyoruz. Çünkü ülkemizi sviyoruz… Bir hazinenin üzerinde oturuyoruz.

Birlik içinde olursak dirlik içinde oluruz.

Bacasız sanayi dediğimiz turizm gelirlerimizle yeni eserler veririz. Birlik içinde olursak Dünyanın en güzel ülkesi çok zengin olur... İşte o zaman sen… ben kavgası da olmaz… Mutlu olan bireylerin ülkesi de canlanır, daha da güzelleşir. Komşularımızdaki yangından da , turizm zenginliğinden de ders almalıyız. Bu cennet vatan hepimizin .. Gelin.. daha çok "zengin turist" çekelim.

Çok çok kazanalım.. Ülkemiz ve insanımız kazansın.

Başka Türkiye yok. BÖYLE BİR ÜLKE DÜNYADA YOK…

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..