Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Astroloji
 

Bir Bilgeden Astroloji Dersleri

Bir Bilgeden Astroloji Dersleri
 

Uzak Doğu'nun en gizemli ülkelerinden ve en eski medeniyetlerinden biri olan Hindistan milattan önce 2000 yılından bu yana sürekli olarak gizemli bilgelere ev sahipliği ediyor.

Bu bilgelerden en önemlilerinden biri de Kriya Yoga üstadı Swami Sri Yukteswar'dır. Geçtiğimiz yüzyılda yaşamış olan bu bilgenin Amerika'ya Kriya Yogayı tanıtan manevi oğlu ve müridi Paramahansa Yogananda tarafından yazılan Bir Yoginin Otobiyografisi adlı eserinde gizemleri hakkında bol bol bilgi bulunmaktadır. Sri yükteswar Astronomi konusunda gerçekten bilge olmayanların konuşmaması ve fikir yürütmemesi gerektiğini sık sık anlatır. Astronomi başlıbaşına bir bilimdir ve evrendeki yıldızların dünyaya yaydığı manyetik dalgalardan bireylerin farklı şekillerde etkilendiklerinden detaylı bir şekilde bahseder. Sri Yukteswar'ın henüz dilimize çevrilmemiş fakat çok önemli bilgiler içeren The Holy Science adlı kitabı astronomi hakkında geniş bilgiler vermekle kalmıyor aynı zamanda insanlığın önümüzdeki 24 bin yılda neler yaşayacağını bir bir anlatıyor. Böylesine değerli eserlerin dilimize çevrilmemiş olması çok büyük bir kayıp.

Umarım bu bilgenin Astronomi hakkında yazdığı çok değerli bilgileri barındıran bu kitabını bir an önce dilimize çevirip meraklılara sunacak birileri çıkacaktır.

 
Toplam blog
: 3
: 290
Kayıt tarihi
: 29.12.14
 
 

Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünü okudum. İlgi alanım yaşamın amacına yönelik olan her tür..