Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
2613
 

Bir DİYETİSYENDEN Yemek TARİFİ Alır mıydınız?

Bir DİYETİSYENDEN Yemek TARİFİ Alır mıydınız?
 

Nar gibi kızarmış limonlu tavuk ister misiniz?


Bugün sizlerle değişik bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. İsviçre seyahatimde bizi ağırlayan bir ailenin menüsünde bulunan bu yemek hem göze, hem mideye hem de ruha hitap ediyor. Amacım tarifi verirken diyetisyen yorumunu da eklemek.

LİMONLU TAVUK

6 Kişilik

1 Küçük Adet bütün tavuk (1 kg)

1 adet limon

1 su bardağı su

Tuz

 

GARNİTÜR

3 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı tereyağı

 

Yapılışı:

Bütün tavuğun dersindeki tüyleri temizleyip sıcak suyla yıkayın. Derin bir fırın kabına 1 bardak soğuk su ve 1 limonun suyunu koyup tavuğu içine oturtun. 150 derece yani hafif ateşte 1 saat tavuk tüm suyu çekene kadar pişirin. Ara sıra tavuğu ters yüz edebilirsiniz.

Tepsideki su tamamen bittiğinde tavuğun üzerine biraz limon suyu ve tuz serperek fırının ısısını 200 dereceye çıkartın. Bu işlem tavuğun nar gibi kızarması için önemlidir. Tavuğu ters çevirip limon suyu ve tuz serperek diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Bu işlem en fazla 5 dakika sürecektir.

Patatesleri soyup ortasından ikiye bölün. Alüminyum folyo içine tek tek yerleştirin. Nohut tanesi kadar tereyağını patateslerin üzerine koyun. Folyoları bohça şeklinde kapayın ve fırın tepsisine dizerek fırınlayın.

Fırında üst rafta tavuk alt rafta patatesi pişirebilirsiniz. Böylece hem zaman hem de enerjiden tasarruf etmiş olursunuz.

Tavuğu bütün olarak sofraya getirip patateslerle birlikte servis edebilirsiniz.

 

1 Porsiyon Limonlu Tavuk Ölçüsü:

3-4 yumurta kadar tavuk praçası

½ orta boy patates

Değişim Karşılığı: 1 dilim ekmek+ 3 et değişimi (yani diyet programında olanlar 1 dilim ekmek ve 3 et haklarından vazgeçerek bu yemeği afiyetle yiyebilirler)


Şimdiden afiyet olsun

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN
Pınar Akkuzu-Diyetisyen bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Paylaşım için teşekkürler Aysen... Bana tavuk dolmasını hatırlattın. İlk fırsatta yazarım. Sevgiyle kal.

Ayten Dirier 
 21.10.2008 21:13
Cevap :
önerdiğim bloglar arasına sizi de ekliyorum, bu gidişle paylaşacak daha çokk şeyimiz olacak. Teşekkürler Sevgiyle kalın.  22.10.2008 14:52
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 97
Toplam yorum
: 102
Toplam mesaj
: 45
Ort. okunma sayısı
: 2931
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster