Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir Gün / David Nicholls, bambaşka bir açıyla..

Bir Gün / David Nicholls, bambaşka bir açıyla..
 

Aşık ve aşkının farkında bir kadın, Emma Morley. Savruk, hayatı tamamiyle akışına bırakmış uçarı bir adama aşık. Aşkının farkına çok geç varan, arkadaşlıkla gerçek sevgiyi hep karıştıran, birçok kadın girmiş olsa da hayatına birtek Emma'sını hissedebilmiş adama aşık. Dexter Mayhew'e.  

 

Herkesin bir Dexter'ı oldu yaşamında. Aradığı anda yüreğini sıkıştıran, öptüğünde hatta sevişirken bile arkadaşı olduğunu düşündüren... Hiçbirşey umrunda olmayan, sonu hiç gelmeyecekmiş gibi yaşayan, aslında en iyisini yaptığı halde inceden inceye nefret etmeye çalıştığımız türden bir adam.  

Ve kendi Emma'sı oldu o adamın. Ne zaman arasa, telefonu açıp derdine ortak olan, dinleyen, sualsiz aşık bir Emma'sı vardı.. Onu arkadaşlık bağıyla sarmalamaya bir nevi sindirmeye çalıştı. Her zaman orada onu beklediğini düşündü. Gün geçipte her çiçeğin balını topladığında, yapılacak herşeyi yapıp artık yorulduğunda şöyle bir yaslandı arkasına. Baktı geçmişlerine. Onca günübirlik kadınlara. Ayıkladığında bir bir, kim kaldı ona? Tek dostu ve aslında tek aşık olduğu kadın; Emma.  

ve onlar sonunda ne yaptılar biliyor musunuz?  

Dexter unutmadı hiçbir zaman Emma'yı. Belki sıkıntılı anında geldi sadece aklına. Belki yalnız kalınca farketti değerini. Ama hep aşıktı. Yanında kim olursa olsun, yüzüne baktığında Emmayı geçirirdi düşlerinden. Bir tek onu istediğini gizledi kendinden. Herşey bitip herkes gittiğinde anladıysa da, koştu aşkının peşinden. Uzaklığa bakmadı, gitti yanına.  

Emma, Dexter'ı yermedi hiçbir zaman. Herşeyiyle, yaptığı onca şeyle kabul edebildi onu. Ne zaman gelirse gelsin, yanında olacağını biliyordu. Hissettiği hiçbirşeyi saklamadı. Gömmeye, unutmaya çalışmadı. Gururum diyerek kendini kapatmadı aşkın güzelliğine.  

Onlar 'sonsuza' kadar mutlu oldu ya da olmadı. Zor olan Emma olmaktı. Zor olan Dexter olmaktı. Şimdiki sözüm ona sevgilililerin farkına varmasıydı zor olan. Sinmek yada aşktan korkmak değil. Üzerine gidebilmekti.  

Ne mutlu bunu başarabilenlere. Ne mutlu onlardan biri olabilenlere!  

 
Toplam blog
: 4
: 621
Kayıt tarihi
: 24.08.11
 
 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Tarih bölümü öğrencisiyim. Bölümümden de anlaşılacağı üzere 'tarih' ..