Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bir güvercin fotoğrafı ve bir seçim masalı

Bir güvercin fotoğrafı ve bir seçim masalı
 

Orijinal fotoğraf Aydın Tiryaki (26-4-2008, Ankara. (Bu fotoğraftan hazırladığım acemice bir montaj)


Bir varmış bir yokmuş, güvercinlerin yaşadığı Güvercinya ülkesinde yerel yöneticileri seçmek için seçim yapılıyormış. Bu seçimin sonunda, hangi çatıya hangi güvercin konacak, hangi balkondaki ekmek kırıntılarını hangi güvercinler yiyecek, önce hangisi yiyecek gibi kararları verecek yöneticiler seçilecekmiş.

Yerel seçime katılan GAK partisi büyük bir binanın beton çatısında bir miting yapmış. GAK partisinin genel başkanı çatıya gelmeden önce birkaç bina ötedeki bir resmi binanın çatısına uğrayarak oraya gelişi bedavaya getirdiği söylenmiş. Ancak bu mitinge güvercinler çok fazla ilgi göstermemiş. Güvercinlere yapılan konforlu yuvalar, yuvalarının önüne bol bol bırakılan yemlere karşın katılımın az olması morallerini bozmuş.

Bu mitingde çatının boşluklarının fotoğrafı GAK partisi yöneticilerinin canlarını çok sıkmış. Bir de ertesi gün aynı çatıda miting yapan GUK partisini mitingine daha çok güvercinin katılması bunun üzerine tuz biber ekmiş.

Canları sıkkın parti yöneticilerini yardımına bilgisayar bilen bir partili güvercin yetişmiş. Fotoğraftaki güvercinleri seçmiş, kopyalamış ve çatıda boş görünen yerlere yapıştırmış. Bakmış hala kalabalık değil, biraz daha eklemiş, sonra biraz daha... Sonunda boş çatı sıra sıra güvercinlerle çok kalabalık görünmüş. Bunu gören yöneticiler sevinmişler. Bu fotoğrafları GUK partisinin bu çatıdaki fotoğraflarından daha kalabalık diye herkese göndermişler.

Güvercin güvercine benzer ancak bu kadar da çok benzemez diye düşünen birileri bu montaj fotoğrafı anlamışlar ve bunu herkese anlatmışlar. Sahte fotoğrafı yapan güvercinler bundan hiç utanmamış.

Kıssadan hisseler:

1. Bu işin ustası değilsen fotoğrafla oynama, yakalanırsın.
2. Bu işin ustasıysan da fotoğrafla oynama, er geç mutlaka yakalanırsın.
3. Fotoğrafı kalabalıklaştırmak için güvercin eklersen o güvercinleri aynı fotoğraftan almaya kalkma, yakalanırsın.

Özür Notu:

Bu benzetme için güvercinlerden özür dilemek gerekir, onlar insanlar gibi sahtekar değildir.

Fotoğraf notu:

İlk fotoğraf orijinaldir, 26 Nisan 2008’de Ankara’da çektim. Diğer fotoğraflara güvercinleri aynı fotoğraftan kopyalayarak ve montaj olduğu en kolay anlaşılacak şekilde ekledim. Doğrusunu söylemek gerekirse, anlaşılmayacak şekilde eklesem de yine anlaşılırdı bu acemilikle. (A.T.)

Ankara, 8 Mart 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..