Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

BİR GÜZEL İNSAN

Ünal Şöhret Dirlik Fethiye’de emekli bir öğretmendir. Aynı zamanda folklorcu (halkbilimci)  ve çok yönlü bir araştırmacı yazardır. Fethiye’nin sesini Anadolu’nun en ücra köşelerine taşıyan bir yazın eridir. 

 

Fethiye ilgili aşağı yukarı 29  kitaba imza atmıştır. 1938 Fethiye doğumludur. Onunla dostluğumuz 1965‘lerden bu yanadır.  Birlikte Fethiye, Aydın, Nazilli, Söke, Simav, Kütahya, Tunçbilek,  Denizli, Acıpayam gibi yerlerde yapılan şiir ve kitap etkinliklerine katıldık. Şiirler okuduk, sempozyumlara katıldık ve bildiriler sunduk.  

 

İstanbul’da Dr. Tahir Kutsi Makal’ın çıkardığı TARLA kültür ve Folklor dergisi vardı. Ünal Şöhret Dirlik ile çoğu zaman bu derginin sayfalarında aynı sayfalarda yan yana yıllar boyu at koşturduk.  Tarla Dergisi’nin sahibi gazeteci, yazar Dr. Tahir Kutsi Makal’ın vefatına kadar yayınlanmaya devam etti. ( D.9 Şubat 1937- Ö: 15 Haziran 1999 ). Yaklaşık 32 yıl bu dergi yaşatıldı.  Sırası gelmişken Dr. Tahir Kutsi Makal’ı da rahmetle anmak istiyorum.

 

Fethiye Belediye Başkanlığı Ünal Şöhret Dirlik adına bir kütüphaneye adını verdi. Adını ölümsüzleştirdiler.. Ünal Şöhret Dirlik, Anadolu’da yayınlanan birçok sanat. kültür dergilerinde, sanat sayfasını yöneten gazetelerde yazıyor ve halen yazmaya devam ediyor. Seksenlere merdiven dayamış bir ihtiyar delikanlıdır.  Şiir ve yazılarından birçok ödüller almıştır. HAKAK ('Halk Kültürlerini Araştırma Kurumu )   ve  EGAY- DER  ( Egeli Araştırmacı Yazarlar Derneği )  üyesidir.  Halen Fethiye'de  ikamet ediyor.   Sanat ve kültür  ile ilgili  konularda  yazı yazmaya devam ediyor... 

 

Geçen gün defterlerimi karıştırınca Ünal Şöhret DİRLİK için yazdığım bir şiirim gözüme ilişti ve pat diye önüme düştü. Şiirin adı “BİR GÜZEL İNSAN” adı geçen şiiri burada sizlerle paylaşmak istiyor ve Söke’den Fethiye’ye Ünal Şöhret Dirlik’ e kucak dolusu selam ve saygılarımı gönderiyorum.

 

Şimdi sözü fazla eğip bükmeden adı geçen şiirimi burada sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

 BİR GÜZEL İNSAN

 

Hem şair

 

Hem yazar

 

Ve de öğretmen

 

Araştırmacı, üretken, çalışkan

 

Allah’ım değmesin nazar

 

Dilinde “ benden öte sen”

 

Arı, duru Türkçe konuşan

 

Sözlerinde sevgi ve saygı

 

Bir minyatür gibi desen desen

 

Bir İstanbul efendisi

 

Eserlerini okumak en iyisi

 

Sevgi, saygıda ve kültürde birlik

 

Muğla Fethiye’den sorarsanız eğer

 

Bir başka yenilik

 

Bir başka güzellik

 

Bilinen sözlüklerde

 

Fethiye  İncirköy’ den

 

Bir güzel insan

 

Bir gönül dostu, alperen

 

 Ünal Şöhret DİRLİK

 

       Abdülkadir GÜLER

      24 Kasım 2015- Söke

    

 

       Abdülkadir  GÜLER 

       08 Ocak 2022-  SÖKE

 

 

 

                  

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..