Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Basketbol
 

Bir mucizenin öyküsü: Fenerbahçe Ülker

Bir mucizenin öyküsü: Fenerbahçe Ülker
 

Aziz yıldırımın başarısı


Fenerbahçe spor klübü bütün branşlara yatırım yaptı ve Aziz yıldırımla 10.yılı 251 kupa ile kapadılar.

Bu branşlardan kastettiğimiz futbol, basketbol, voleybol vsvsvsvsvsv. Özellikle dikkatimi çeken Basketbol şubesinde yaptığı anlaşmalardır.Ülkerle yapılan sponsorluk anlaşmasıyla kadrosunu güçlendirdi. Mirsad geldi, Oğuz geldi . İbo geldi( şu an askerde. Askere gitmeden önce iyi işler yaptı). Bunun yanında da Mrsiç gibi adamı var. İş kolaylaşır tabi. Mükemmel bir takım kurdular. Hedef 100. yılda şampiyonluktu. Bütün sezon boyunca bunu bilerek oynadılar. Kimi zaman uzun maratonda yenilgiler aldılar. Geçen senenin ikinci yarısında işi daha sıkı tutup bütün derbileri kazandılar. Galatasarayı yendiler ki herkes tokatladı galatasarayı. O artık bilinen bir şey. Final serisinde Efes Pilsenle karşılaştılar. Doksanlı yıllarda Efes egomanyası vardı. Fener -Efes maç yaptıklarında sonucu önceden belli olan maçlara dönüşüp Efesin yendiği maçlar olarak dönüşmüştür. (İşte nasıl gs-fb maçı önceden belli maçlar ise , hep fener kazanıyor. Efes maçları da öyleydi). Aziz yıldrım bunu değiştirdi. Aydın Örs’lü fenerbahçe Efesi 4 maçta da yenerek 100.yılda şampiyon oldu. Ezeli rakibi kendi basketbol şubesinde kendi 100.yılında küme düştüklerini düşünürsen mükkemel bir başarıydı. Sonra takımın başına Tanjeviçi getirdiler .İlk başta olumlu düşünsek te ilerleyen aylarda Tanjeviçin kötü olduğunu görmüş olduk. Oyunu okuyamıyor, değişiklerde iyi olanı çıkarıyor kötü olanlar sahada. Örs’lü fenerbahçe galatasarayı 1 sene boyunca hep yendi. Tanjeviçle yenildi. Çünkü Tanjeviç demin saydığım antranör vasıflarını yerine getiremediği için maçı kaybetti. Hatta o maçtan 1 hafta sonra kız basket takımı gs ile oynadı . maçı fener kazandı;çünkü kız basket takımının antranörü Zafer kalaycıoğlu işi biliyor ve iyi bir hocaydı. Sonuç: Tanjeviç kötü dam gs’yi yenemedi. Kız basketin hocası iyi olduğu için gs’yi yendi. Bu kadar basit bir olay. Kötü antranörle yenebilirsin tabi. Yıllardır Efesin egomanyası altında geçen basketbolu fenerbahçe kırdı. O sponsorluk sayesinde para da geliyor. Önümüzdeki senelerde 8-10 yıl boyunca lige damga vuracak bir takım oluşturuldu. Eğer tabi Basket federasyonu Galatasaraylı Turgay Demir buna izin verirse.

Burada fener hakkında ağır eleştiriler bulundular. Avrupada şu bütçeyle avrupa takımlarıyla yarışmak çok zor. Barcelona –fenerbahçe maçından sonra fenerin sitesi olan fenerbahçe.com’un ‘’olmadı çocuklar’’ başlığı, bir de bunu bazı arkadaşlarımızın fiyasko demesi benim açımdan iyi bir düşünce tarzı değildi. Asıl onların bu söylemlerinin fiyasko olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu bütçeyle Barca ile yarışması imkansız. Fener basket takımı birisinin kızına yan gözle mi bakmış?. Kıza tecavüz mü etmiş. Tavuğuna kış mı demiş.Kesinlikle hayır. Sadece Barca’ya yenilmiş. Zaten bu takım kadrolarıyla Barca’yı yenmesi sürpriz olurdu. Bütçe olayına giriyoruz. O yüksek bütçelerle istediği iyi oyuncuları alabilirler. Aynı şu anda fener futbol takımınını yaptığı gibi. Onun için Avrupayı pek kafaya takmamak gerek.

Ligde şampiyonluk daha mantıklı geliyor. Fenerbahçeyi Avrupa açısından değil sadece ligde değerlendirelim. Fenerbahçe ülker Efes ile yaptığı 8 maçın sekizini de kazandı ve Basketbolun kralı olduğunu gösterdi tanjeviçe rağmen....

Saygılar.......

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..