Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Emlak
 

Bir ömür boyu mutluluklar...

Bir ömür boyu mutluluklar...
 

Giderek yalnızlaşan bir hayatın içinde yeni uygulamaya geçen mortgage Türkiye'de yaşayanlar için uzun yıllar hayat arkadaşı olabilir!

Biliyorsunuz ev almanın koşulları değişiyor. Kimsede doğru düzgün peşin para olmadığı için (olanlara lafım yok) ev alırken herkes konut kredisi kullanıyor veya faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Faizler düşünce ne olacak? Herkes 30-40 yıl vadelerle ev sahibi olacak. Dile kolay, 30-40 yıldan bahsediyoruz, bazılarımız için ömrün yarısından fazla. Hatta iş hayatına atıldığımız 20'li yaşları göz önüne alırsak bir ömür kadar uzun. 25 yaşında kredi borcu ödemeye başlarsan 55-65 yaşında kira öder gibi ama evin sahibi oluyorsun ve o konutun tadına varamadan ancak çocuklarına bırakıyorsun.

Gerçekte bu düşünceye birçoğumuz alışamadık ve kafamız da yatmadı bu işe. 30-40 yıl borçlu olmak korkutucu bir şey. Hele hele iş garantisinin olmadığı ve diğer taraftan her an her şeyin olabildiği ülkemizde bu durum daha da ürkütücü geliyor insana. Ama mortgage bu geldi ve konut almak istiyorsan onca yıl birlikte yaşayacaksın. 'Borcumu ödeyip kurtulayım desen' erken ödeme cezası yersin. 2 aylık taksitini aksatırsan konutunu kaybedersin ya da haciz yersin. Kurtulamazsın bu baş belası ve aynı oranda seni rahatlatan durumdan. Ama alışmak zorundayız mortgage ile bir evlilik yapmaya ve onunla yaşamaya, onun kaprislerini çekmeye ve başımıza ne gelirse gelsin onunla olan sözleşmemize uymaya... Yoksa yanarız, tüm emeklerimiz bir çırpıda boşa gider.

Mortgage bu, her yerde bizimle olacak, her gittiğimiz yere bizimle gelecek. Arkadaşlarımıza anlatacağız onun nasıl olduğunu, sevgilimizi anlatır gibi ama daha sıkıntılı bir şekilde. Bazen birisi gelecek ve istemeden de olsa tanıtacağız onu 'Tanıştırayım hayat arkadaşım mortgage' diye ama karşıdakinin cevabı bizi daha da üzecek: 'Bir ömür boyu mutluluklar'

 
Toplam blog
: 20
: 1118
Kayıt tarihi
: 26.02.07
 
 

30 yaşındayım ve emlak.milliyet.com.tr'de editörlük yapıyorum. Emlak sektöründe ne olup bittiği ile ..