Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Kitap
 

Bir Ömür Dört Yaşam

Bir Ömür Dört Yaşam
 

"Bir Ömür Dört Yaşam"


Bir gece terlemesiyle başlayan ve 16 yıldır süren kanser mücadelesinin anlatıldığı anı kitabı “Bir Ömür Dört Yaşam”. Yazarın engelli bir maraton koşusu olarak nitelendirdiği bu süreçte ne engeller biliniyordu başlangıçta ne de koşunun mesafesi. Şimdi ise neredeyse engellerin tümü tanıdık; koşunun mesafesini ise yalnızca Tanrı biliyor. Umut dolu bu anı kitabında Mevlana’nın dizelerini biraz değiştirerek;

“Dün dünde kaldı cancağızım
Bütün anılar düne ait
Şimdi yeni umutlar beslemek lazım”.

diyen yazar kanser hastaları ve onların can yakınları için şu mesajı veriyor.

“Sakın vazgeçmeyin ve umutlarınızın solmasına asla izin vermeyin.”

***

Saygıdeğer Hocamız Prof.Dr. Muammer Öner’in kaleme aldığı, tüm gelirleri Hacettepe Onkoloji Derneği’ne bağışlanacak olan bu kitabı sizlerle tanıştırmak istedim.

Halen, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nde görev yapmakta olan yazar, bakın okurlara nasıl sesleniyor:

***

“Sevgili dostlarım,

Bilmem farkında mısınız. Bu hafta “kanser haftası”. Dilerim bu hastalığın ateşi yakınlarınızda bir yerlere düşmemiştir. Ancak ne yazık ki ateşin düştüğü yüz binlerce aile var ülkemizde. Yine ne yazık ki bu ailelerin büyük bir çoğunluğu orta ve alt gelir gruplarından aileler. Bir kısmı var ki onlar muhtaç, gerçekten çok muhtaç. Nereden mi biliyorum? Çünkü ben de 16 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum.

16 yıllık bu süreçte edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi bir anı kitabında topladım; yakın dostlarımın “Bu deneyimlerini mutlak yazmalısın” diye başlayan ısrarlı baskıları sonucu.

Nihayet kitap yazıldı ve basıldı. Adı “Bir Ömür Dört Yaşam”. Kitabın ilk baskısını kendi olanaklarımla gerçekleştirdim; tüm gelirlerini Hacettepe Onkoloji Derneği’ne bağışladım. Bundan sonraki baskılarında tüm gelirleri Dernek’e gidecek. Kitabın ederi 12 TL. Şu an D&R, DOST ve REMZİ kitapevlerinde satışta.

Siz dostlarımdan bir ricam var. Lütfen bu kitaptan edininiz ve bu muhtaç hastalara bir katkınız olsun. Hatta bir değil iki tane edinerek, bir tanesini sevdiğiniz bir arkadaşınıza hediye ediniz. O da bir tane alarak sevdiği bir arkadaşına hediye etsin ve bu zincir uzasın. Ne kadar denizyıldızını suya kavuşturabilirsek o kadar iyi.

Duyarlı tepkileriniz için şimdiden teşekkür eder, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı yaşamlar sürdürmenizi dilerim. ”

Prof. Dr. Muammer Öner
Hacettepe Üniversitesi
Maden Mühendisliği Bölümü

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..