Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Bir sakatlık var ama nerede?

Bir sakatlık var ama nerede?
 

Eğer bir ülkenin bir coğrafyası 30 yıldır terörist, bir başka coğrafyası da Mehmetçik yetiştiriyor ve bu gençler dağ başlarında birbirine kırdırılıp sorunun köküne bir türlü inilemiyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede terör belası yüzünden hep orta halli ve fakir insanların çocukları şehit oluyor ise o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin başbakanı işsizlikten yakınan gençlere simit satın ben de sattım diyor ve yapıla ilk genel seçimde de işsizliğin en yoğun olduğu bölgelerden en yüksek oyu alıyor ise o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede kendisi gibi petrolü ithal eden ama kendisinden üç, dört kat fazla milli gelire sahip ülkelerden daha pahalıya akaryakıt satılıyor ise o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede büyük, küçük bütün işletme sahipleri gittikleri umumi helaya verdikleri parayı dahi devlete masraf beyan edip vergiden düşerken ülkenin bütün vergi yükünü çalışanlar çekiyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede 60 yıldır zenginin orta hallisi ile dahi o ülkenin fakiri arasında 15 kat gelir farkı varsa ve 60 yıldır aynı zihniyet kılık değiştirerek hep iktidara geliyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin siyasetçileri ülkede hızlı tren seferi başlatmakla övünmek için ülkenin yarı ömrünü çoktan geçmiş trenlerinin makinistlerine tam gaz gideceksiniz diye emir verir ve yüksek hıza dayanamayan yaşlı trenler raydan çıkıp onlarca insan ölünce de niye hızlı gidiyordunuz diye makinistler hapse atılırsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin başbakanı ülkesini göz göre göre bir savaşa sürüklüyor ve karşı çıkanları da tarih önünde mesul olmakla suçluyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülke çok değil bundan 25 yıl önce kendi pilini, ampulünü, bisikletini, motosikletini üretip ihraç da ederken şimdi hiçbirini üretmiyor ve ithal ediyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin eğitim sistemi meslek sahibi donanımlı insanlar yetiştirmiyor ve sadece eğilim seviyesini yükseltmiş olmak için bir işe yaramayan diplomalar veriyor ise o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin ekonomiden sorumlu bakanı ekonomi yönetimi Nobel almaya layık derken o ülkenin maliye bakanı bütçede para kalmadı diyerek bütün dolaylı vergileri ve harçları arttırıyor ise o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin üniversitelerinden binlerce öğretmen yetişiyor ve o ülkenin milli eğitim bakanı öğretmen oldunuz diye size öğretmenlik yaptırmaya bir söz mü verdik diyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede 22 bin makine mühendisi işe girme umudunu devlet kapısında görüyor ve memurluk imtihanına giriyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede yapılan her devlet memurluğu sınavına 2.5 milyon insan devlet kapısında iş umuduyla giriyor ve bunların önemli bir kısmının da özel sektörde bir işi varken devleti tercih ediyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin insanları işçisi, işsizi, emeklisi, esnafı, çiftçisi… Muhalefet lideriyle karşılaşınca hemen koşup kendi halinden bin bir türlü yakınıp ta yapılan ilk genel seçimde yine ülkeyi yöneten partiye oy veriyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede yardım derneği maskesiyle halkın manevi duygularını sömürerek insanları dolandırmaktan şüpheli insanları soruşturan savcılar görevden el çektirilip hapse atılıyor ve zanlılar serbest bırakılıyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkedeki mülteci kamplarına milletvekilleri muhalefete mensup oldukları için sokulmazken bu durum tepkilere neden olunca da apar topar yabancı bir film yıldızı ülkeye getirilip bir medya ordusuyla aynı kamplar gezdiriliyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin sağlık sistemi büyük sağlık reformu ayaklarıyla halkı alıştıra alıştıra paralı hale getiriliyor ve özelleştiriliyor, halk da alıştırıla alıştırıla arttırılan katkı payları ve fark ücretlerini durumdan gayet memnun bir şekilde ödüyorsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkede asgari ücretli bir insanın cüzdanında dört ayrı bankanın kredi kartı varsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin basın mensuplarının iktidarı eleştirmesi artık imkânsız hale gelmiş ve mesleklerini sürdürmeleri yalakazarlık ve yalakatürüstlik yapmalarına kalmışsa o ülkede bir sakatlık var demektir.

Eğer bir ülkenin bir türlü çözülmeyen sorunlarını dile getirenleri hala karın ağrısı olarak görüp beğenmiyorsan çeker gidersin diyen kafalar var ise o ülkede bir sakatlık var demektir. (Bu son satırları bu yazıdan hoşlanmayanlar için özellikle yazdım)

AHMET ELDEN

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..