Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir şeye eğer insanlar önem vermiyorlarsa önemli değildir; önemini bilmeseler bile

Bir şeye eğer insanlar önem vermiyorlarsa önemli değildir; önemini bilmeseler bile
 

Yavaş yavaş Korkut’u tanımaya başladınız… Hele şunun söylediğine bakın! Peki, napsın? Adam sizin zorlama yöntemlerinizi reddediyor. “Hiç kimseye istemediği bir şeyi yapamazsın/veremezsin, kendi isteyecek” diyor. “Peki de o hiç kimse dediğin bizim istemediğimiz şeyleri yaparsa…” Yaptırmayacaksın, engel olacaksın, olmadı ceza keseceksin.

Gerçekten önemli olan ya da önemli gördüğün şeylere halk ilgi göstermiyorsa yapacak bir şey yok. 78 milyonluk ülkede 2,5 milyon kişi gazete okuyorsa zorla okutamayız herhalde. Yalnız bu okumanın önemi de tartışılır yani. Mesela Kerim Korkut’a göre okumak da gereklilik değil zevk ve tercih. Bu, gerekliliği abartılan konudaki yazımız yakında çıkacak.

Feriştahı gelse savunurum, dünya dünyada yaşayanların isteğine göre şekillenir. Ancak istemeyi bilmeyi öğretmek istek atını kamçılamak lazım. Adam bilmiyor ama istemiyor; bu istememe değil bilmediği için istemiyor. Biliyor da istemiyorsa cennet bile olsa kaldırıp atacağız; insanları atamayız herhalde. Dünya ve insanlar; birinden birini atmamız gerekse dünyayı atarız da sonra biz noluruz bilmem.

Son zamanlarda “isteğe bağlı” sözleri çıktı. Çoban koyunları çeşmeye götüremiyorsa ne yapacak, susayan içsin diyecek. İnsanları kendi haline bırakacaksın da yönelmelerini istediğin/arzu ettiğin konu ile ilgili bilgilendirmek, uyarmak ve önemini anlatmak da gerekiyor. Kızımız ya davulcuya ya da zurnacıya varsın ama ne yaptığını bilerek. Ne davulcuya veriyorsun ne de beyaz atlı prenssi anlatıyorsun.

Yalnız halkın/insanların yönelmesini istediğimiz şeyleri yağlandırıp ballandırmak, olmazsa olmaz bir şeymiş gibi göstermek de doğru değil. Bu elma, bu da pikasso’nun tablosu; adam elmayı yediyse yapacak bir şey yok ki bu yazıyı yazan ben bile aynını yapardım!

Bu güzel demeyeceksin, görebileceği bir yere koyacaksın. Sudi feat Amıleena Naona Bado bir kenarda çalacak, beğenirse o ister zaten; zorlama listelerle insanların gözüne sokmayacaksın. Ama herkes her şeyi duyacak, bilecek, görecek. “Bu millet resimden anlamıyor” Geçtiği yollara tablo koy, belki yanılıyorsundur. Kerim Korkut düzenlerinde dünyayı insanların seveceğini düşündüğümüz şeylerle baştanbaşa donatacağız. Everest tepesinde Madonna çalacak.

Ben bize göre anlamsız da olsa istediği şeylerin kişiyi mutlu edeceğini düşünüyorum; çünkü bildiğini istiyor, görmediğini istememesi çok normal.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..