Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bir tepki de Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı İbicek’ten geldi…

Bir tepki de Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı İbicek’ten geldi…
 

Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı İbicek,yaşanan mezalime tepki koydu.


Uygur Türklerine , son zamanlarda yapılan mezalime bir tepki de Mersin Sivaslılar Derneği Başkanı Rıza İbicek’ten geldi.

Asırlar öncesine dayanan Türk-Çin ilişkilerinde zaman, zaman yaşanan gerilimlere rağmen, uzunca bir aradan sonra istenmeyen olayların yaşanması ve çok sayıda Uygur Türk’ünün yaşamını yitirmesinin üzücü bir olay olduğunu ifade eden Mersin Sivaslılar derneği Başkanı Rıza İbicek kısaca şunları söyledi

‘’Kaba kuvvet ve şiddet hiçbir zaman, sorunları çözmez. Aksine olayları çığrından çıkarır. Umarız en kısa zamanda olaylara son verilir. Türk Milleti, sabırlıdır ancak bir de sabrımız taşarsa gerisini onlar düşünsünler. Bugün Rusya bile geçmişte başka ülkelerin doldurması ile geçmişte Türklerle boş yere savaştığını itiraf etmiştir. Bizler, Türk insanı olarak saygılı, paylaşımcı, barışcı ve misafirperver insanlarız. Tarihimize bakıldığında tüm dünya örnek olacak hizmetler ve izler bırakmışızdır. Türk'ün sabrını daha fazla kaçırmazlar umarım. Hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet dilerim.Sivaslılar derneği olarak her türlü yardım ve fedakarlığa hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururum''dedi.

Rıza Başkanımıza bu açıklamalarından dolayı teşekkür ederim..

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..