Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Bir Twitter Devleti ABD

Sosyal medya mecraları olmadan önce, mektup, çevirmeli telefon, telgraf vb. seçenekler vardı.

Artık sosyal medyanında gündeme bomba gibi oturmasından sonra malesef herkes herşeyi istediği gibi söylemeye ve herşeyi istediği gibi yorumlamaya başladı.

Tabii buna normal kişilerin ve normal hesapların yanı sıra devletler de bizzat iştirak etmeye başladı ve hatta buna göre konrol mekanizmaları şekilleniyor desek hiç de az değil.

Bunlara en iyi örnek ABD. İnanın ben bunlar kadar aktif kullanan görmedim desem yeri var.

Koskoca Devlet çekinmese heralde yönetim şeklini sosyal medyadan yapıcak. Bu kadar çok Tweet atıp bu kadar çok mesaj yayınlamak, her Ülke hakkında onu yaparız bunu yaparız, bak şöyle yaparsanız biz şöyle karşılık veririz, şu şekilde çökertiriz, bu şekilde yaptırım uygularız cümlelerini bile direk olarak söylemek yerine, internet mecralarını kullanarak söylüyor. 

Biliyoruz ki, Rahip Brunson hakkında Sosyal Medya'dan Türkiye'ye attığı mesajlar çok tepki toplamıştı, ama ilginç olan, mesajı attıktan 1 gün sonra Devlet yetkilileri açıklama yaptılar. Neden daha önce açıklama yapılmadı? Bu karşı tarafı hazırlasın da biz daha sonra açıklama yapalım düşüncesi niye, yada biz ABD olarak karşı Ülkeleri dikkate almıyoruz, önemsemiyoruz, o yüzden Sosyal Medya üzerinden atıyoruz mesajları. Kim ne anlarsa anlasın anlayışı mı hakim.

Ülkesindeki atamaları ve görevden almaları bile Sosyal Medya hesabı üzeriden duyuruyor, korkarım yakında Devlet içerisinde olan yazışmaları veya farklı işlemleri de Sosyal Medya'dan duyuracak yanlışlıkla. İstemeden de olsa.

Attığı bir Twitinin sonucunda nükleer savaş çıkacaktı ya. Bu kadar acımasız ve bu kadar tehlikeli bir durum bu.

Malesef biraz çılgın dediğimiz Kuzey Kore lideri bile, Sosyal Medya'dan cevap vermedi, yazılı olarak cevap verdi. Akıllı ve usülüne uygun olan da bu değil mi. 

Birisi yaşlı der, birisi kısa şişman dedim mi sana der, bir diğeri benim düğmem daha büyük senin ki ne kadar küçük falan der.

Yakında bunlar ve buna benzer karşılıklı konuşmaların içerisinde, benim ceketim daha kailteli, benim sarayım da daha büyük tabaklar var, bak benim savaş gemim ne kadar parlak vb. saçma sapan şeyler duyarız gibime geliyor ne yazık ki.

Rusya'ya , hazır olun akıllı ve nazik füzelerim geliyor gibi mesajlar da atılmadı değil. O kadar büyük ve Medeni seviyesi yüksek bir ülke ki bu ABD, füzeleri bile nazik ve akıllı. Her yere medeniyet ve demokrasi götüren bu ülkenin kullandığı silahların içerisinde bile medeniyet ve demokrasi olabilir barut yerine. O kadar akıllı ve nazik.

Dünyanın tüm ülkelerine ben en büyüğünüzüm, ben size sosyal medyadan ulaşırım diyen ABD, aslında çok açık net bazı şeyleri açığa vurduğunun farkında değil gibi geliyor bana, çünkü bunların yaptığı bu açıklamalar aslında acizliğin, korkaklığın ve kendilerine olan özgüven eksikliğinin temelini oluşturuyor diyebiliriz. Sürekli olarak başkalarının yaptığı şeylere karşılık vererek, üstelik sözleriyle değil de sosyal mecralar üzerinden bunları kontrol etmeye çalışan bir lider düşünün, bu lider yaptığı bu ilginç yorumlar ve mecaz anlamı taşıyan hareketleriyle insanları kendisinden uzaklaştırır. 

Biliyoruz ki ABD halkı liderlerine artık tepki koymaya başladı, ona kızmaya başladılar artık. 

Sen ne yapıyorsun, neyin peşindesin demeye başladılar ki, haklılar bence. Çünkü onlar da korkmaya başladı artık. Bu adam böyle yapıyor ama, bu süreç uzun bir süreç, bize ilerleyen zamanlar da bunun etkileri çok büyük ve acı verici olabilir, eskiden olduğu gibi bize çok büyük kayıplar yaşatabilir diye korkmaya ve çekineye başladılar diye düşünüyorum.

Hatırlayalım; 11 Eylül saldısı nasıl oldu, ne şekilde oldu ve neden oldu. Bu saldırıya neden olan ve tetikleyen şeyler neler? bunlara bakma lazım ve bunları irdelemek lazım. 11 Eylül saldırısı ABD hükümetinin aynen bu dönemde olduğu gibi sağa sola sürekli saldırmsayla ve her yere demokrasi ve eşitlik götürmesiyle patladı gitti. Sen her yere eşitlik ve demokrasi götürücem diye saldırırsan, bomba atarsan ve çeşitli eylemlere katkı sağlarsan, e tabii bunun da bir etkiye tepki meselesi olacak tabii ki, eskiden olduğu gibi.

Ülke ve Devletler yapacakları ve atacakları her adımda arkasında onları destekleyen milletini, ve bu milletin var olduğu değerlerini göz önünde bulundurarak hareket etmeli ve karar vermelidir. Aksi taktide bunun etkisi tabii ki yine millete ve o milletin değerlerine oluyor.

 

 
Toplam blog
: 46
: 54
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

İnsanlar yaşamları boyunca bir çok şeylerle karşılarşırlar ve bunları nasıl yöneteceğini bazen çözü..