Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Amerika'nın Derdi Ne?

Bazı yorumculara ve köşe yazarlarına göre Amerika'nın Suriye'den çekilme kararının sadece bir taktik değiştirme olarak yorumlansa ve geri çekilmek istemediği şeklinde iddia edilse de Trump'un bu kararının elbette ki Ortadoğu'dan çekiliyor anlamına gelmediği gibi adım adım (BOP) Büyük Ortadoğu Projesi'ne doğru kapı aralandığını söyleyebiliriz.

Amerika'nın Suriye'den çekilme kararını tartışmadan önce binlerce kilometre öteden Suriye'deki varlık sebebini sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.

Birinci sebebi, kendi örgütlemiş olduğu terör örgütlerini birbirleriyle çatıştırarak sekiz yılda silah satışından silah tuccarlarını zengin etmek..

İkincisi ve en önemlisi BOP'ni hayata geçirmek.

Birinci hedefine fazlasıyla ulaşmıştır.. Yetmediği gibi, soğuk savaşların tarih olduğu dünyada hiç bir ülkeden Türkiye'ye saldırı söz konusunun dahi yapılamadığı dönemde S-400 füze kalkanı satışını gerçekleştirmeye çalışıyor.

Amerika'nın asıl amacının BOP olduğunu söyledik. Tıpkı 80 öncesinde bir türlü meclisten geçirilemeyen 24 Ocak kararlarının meclisten geçirilmesi ve ülkede Serbest Piyasa Ekonomi modelinin uygulanması için CIA tarafından yaratılan terör ortamına benzer ortam yaratmıştır Amerika Ortadoğu'da.

Ülkemizde terör ortamını yaratarak bir türlü meclisten geçirilemeyen 24 Ocak kararları, askeri darbe sonucunda geçirilmiş ve özelleştirme şablonuyla ülkenin tüm varlıklarını Amerikan şirketlerin eline geçmesini sağlamıştır.

Burada Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmadan edemeyeceğim. Ülkenin Amerika'ya bağımlı olmamasını (Ülkücüler dahil) bunun için istiyorlardı. Ülke varlıklarının Amerikan şirketlerin eline geçmemesi için canları pahasına mücadele etmişlerdir. Sol 'Bağımsız Türkiye', Sağ 'Tam bağımsız Türkiye' sloganlarıyla her iki ideolojinin aynı noktada birleştiklerini yıllar sonra anladılar o da ayrı tartışma konusu.

Amerika şimdi benzerini Ortadoğu'da gerçekleştirmek istiyor. Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçirerek Ortadoğu İslan coğrafyası'nın tüm varlığını Serbest Piyasa Ekonomisini oluşturarak Amerikan şirketlerine geçmesini özelleştirme şablonuyla gerçekleştirecektir.

Büyük fotoğrafa bakınca ben böyle görüyorum.

Esat sorusuna gelince..

Amerika Esat'a demokratik seçimlerle yol verebilir. Bazılarına göre kendi halkına zülmeden, bazılarına göre ise Amerika'ya karşı direnmiş olan kahraman olmuş olsa da bundan böyle Suriye'de küresel sermaye patronlarının sözleri geçeceğinden Suriye'de yeni bir yönetim isteneceği görünüyor.

Ülkemiz için de yeni bir siyasi yapılanmanın içine girileceğini öngörmekteyim.

Yeni Ortadoğu'da yani Büyük Ortadoğu Projesinde Avrupa'nın iş dünyası da içinde olacağı için şimdiden uluslararası küresel sermaye gücü harekete geçecektir diye düşünüyorum.

Demem şu ki; Amerika'nın derdi ne Suriye'deki ne de Kudüs'teki din iman derdidir. Bütün derdi Büyük Ortadoğu Projesini bir an önce hayata geçirmek!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..