Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '17

 
Kategori
İnternet
 

Bir Web Sitesi Hazırlanırken...

Bir Web Sitesi Hazırlanırken...
 

Günümüzde hala zihinlere tam oturmamış olan web sitesi yaptırma konusunda eksiklikler bulunmaktadır. Bu görüşüme istinaden bir web sitesi hazırlanırken süreç nasıl ilerler tam olarak bunu anlatacağım.

Bir site yapmaya/yaptırmaya karar verdiniz!

Öncelikle bu işlerden anlayan yakın çevrenize soruşturursunuz. "Varmı site filan yapan?" diye, hiç etik olmayan bu davranış aslında biz web geliştiriciler için olumsuzdur. Çünkü hep tanıdık vasıtasıyla gelirler maliyeti indirgemeye çalışarak küçük çaplı işlemlerle zaman kaybına sebep olurlar. Benim görüşüm herkes bir ajans ile çalışmalı ve ekonomiye katkıda bulunmalıdır. Benim gibi freelance olarak hizmet veren kişiler zaten ajanslar ile yürütmektedir birçok işini.

Araştırma ve Geliştirme

Bu kısım tarafımızca yapılır ve zaman alır. Örneğin, bir kurumsal site için öncelikle sektör analizi yapılarak beklentiler ve geri dönüş hesaplanarak tasarım ve strateji hedeflenir.

Projeye Başlama

Tüm kararlar alındıktan sonra iki taraflı uzlaşılarak Tasarım / Reklam Bütçesi / Materyaller ortaya konur. Müşteri ile beraber yürütülen her projede süreç biraz daha yavaşlar tam olarak işinin piri olan bir web geliştirici kusursuz yazılımı ve tasarımı ile müşteriyi tav etmelidir.

Tasarım ve bütçe konusunda tüm kararlar verildikten sonra iş artık tamamen geliştiriciye kalır. Birçok farklı programlama dili ile çalışılabilinen web siteleri için yazılımcı en hızlı ve tecrübeli olduğu dili seçecektir. Akabinde tasarım enteğresi yapılarak proje sona yaklaştırılır. Müşteri ile son bir toplantı yapılarak hazırlanmış yönetim paneli tanıtılır ve içerik girmesi sağlanır. 

Ülkemizde genelde yönetim paneli detaylı anlatılır ancak müşteri yine bütün güncellemeleri sizinle paylaşarak editlemenizi ister. Yurdum insanı her zaman hazıra kaçıyor, aslında bu konu biraz üzücü herkesin az çok en azından bir html bilgisi olmasını isterdim. 

 
Toplam blog
: 2
: 90
Kayıt tarihi
: 24.07.17
 
 

Sektörde freelance olarak web yazılım hizmeti vermekteyim, halihazırda 200+ projem ile birçok kur..