Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

     
    Kategori
    Dil Eğitimi
     

    Bir yabancı Türkçe tuttu bizi

    Bir yabancı Türkçe tuttu bizi
     

    Eskiden ''Görüşürüz, hoşça kal...'' vardı. Şimdi yerini yeller aldı, oraya Ok By adında bir apartman dikildi. Gençlerin peynir, ekmek niyetine bu apartmandan aldığı daireler halen tükenemedi! 
     
    -Slm cnm nbr?
    -İim cnm sndn?
    -İi isthe ne olssn? Ok.
    -By.
     
    Sanırım bu yetmemiş olacak; çünkü ''Slm, Cnm, Nbr?'' adlı üçlü bir çete baş gösterdi. Kimsenin dilinden düşmeyen bu çetenin haraç toplama yöntemi biraz farklı. Kültürümüzü soyup, baş ucumuza koyan bu üçlü çeteye özenenler de oldu. Ok By Apartmanı sakinlerinden W hanımefendi, ''Çhoq popülerim yhaa muck cnmlarım we shizi çhoq öpürom.'' şeklinde bir açıklamada bulundu. Ne var ki Q beyefendi bunu kıskandı ve apartman sakinleri arasında bir açıklama düzenledi:
     
    ''Ashılında bheni daha choq sefiolaarr. W hanım evinde örqü össün.'' 
     
    Bütün bunlar gerçekleşiyor, güzelim Türkçemiz bir batağa doğru ilerliyordu. Sonunda beklenen oldu ve Alfabe Apartmanı sakinleri gazaba geldi. Apartman sakinlerinden ilk açıklamayı G hanımefendi ve K beyefendi yaptı:
     
    ''Türkçe katilleri burnumuzun dibinde! Halk unutur oldu bizleri! Sözde herkes vatanı milleti seviyor! Hahay! Güleyim bari de kimse bozulmasın...''
     
    Bu açıklama sürerken Ok By apartmanı sakinleri tarafından kaçırılan D Teyze, X ile zorla evlendirildi ve ortaya ''xD'' çıktı. Apartmanın gözdesi olan bu arkadaş gençler arasında büyük ilgi görüyordu. D teyze boşanma davası açmıştı; ama bu ayrılığa tepki büyük oldu. Genel ağda bu ayrılığa tepki yağıyordu:
     
    ''Pff ayrılmhayın..!.! xD ''
    ''Jnm yılın ashqı bitiyoymuu:(((''
     
    Bu yazılar her saniye artıyordu. ''Merhaba, Nasılsın?'' adlı bir grup Alfabe apartmanına destek veriyordu. Alfabe Apartmanı ve Merhaba, Nasılsın? grubu bir şeyler yapmalıydı. Çözüm bulayamayan apartman sakinlerinin gideceği tek yer kalmıştı artık: Türkçe çifti.
     
    Ömürleri hiç bitmeyen bu çift apartmanın en yaşlı ailesiydi. Ne var ki çift düşündüklerinin aksine dertli değildi. Türk halkına güveniyorlardı. ''Halkımız bize ihanet etmez. Bu dili, alfabeyi sokakta mı buldular?'' sözü ağızlarından düşmüyordu. Göz yaşları sel olup akıyordu; ama herkesin kendine güveni gelmişti. Apartman sakinler, Ok By apartmanının kapısına dayandılar. D teyzenin umutla bekleyişi böylece sonuçlanmıştı. Dışarıda kopan kargaşanın sebebi Türk alfabesini, bu yabancı harflerin elinden kurtarmak içindi. İki apartman kıyasıya mücadele ederken, ''Slm, Cnm, Nbr?'' ve ''Merhaba, Nasılsın?'' karşı karşıya gelmişti. Elbette bir taraf kazanacaktı. Hangisi? Birden arkadan gelen bir kalabalık göründü. Ellerinde pankartlar, ağızlarında tezahüratlar vardı:
     
    ''Türkçe bize mirastır!''
    ''Bu Ok By'cıları hayır!''
     
    Kalabalık çok fazlaydı. Herkesin nutku tutulmuştu. Ok By'cılar, bu direnişe karşı geri çekilmeye başlamışlardı. Polis de kalabalığı durdurmuyordu. Kalabalık Ok By apartmanının önünde durdu. Belli ki herkes Türklerin derin uykusundan uyandığını görüyordu. Tam bu sırada...
     
    ''Selen hadi kalk sabah oldu!'' diyen annemin sesini duydum. Belki hayatım boyuncu unutamayacağım bir rüyanın sonunu annem sayesinde görememiştim. Acı acı gülümsedim. Evet sabah olmuştu, güneş doğmuştu. ''Bakalım güneş Türkçenin üzerine ne zaman doğacak?'' diye düşünmeden edemedim.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 161
    Kayıt tarihi
    : 22.04.12
     
     

    Merhaba! Beni tanıyabileceğiniz bu alana hoşgeldiniz. Bu tanıtma yazısı kısadan da kısa bir yazı ..