Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bir zamanlar

Başbakan Erdoğan ile DTP arasındaki buzlar eriyecek gibi değil. Sonunda Başbakan Erdoğan DTP' lilere yolu gösterdi. 'Beğenmeyen çıksın gitsin' dedi.
Bir zamanlar, iktidara gelmeden önceki yıllarda, Başbakan değilken, Erdoğan da bu ülkeyi beğenmiyordu. Kendisi niye çıkıp gitmedi? Laik Türkiye, Atatürk, Cumhuriyet Erdoğanın hedefiydi. Kimse ona çık git demedi.

DTP'lilerin tutumları yanlış. Terör sadece bomba ve silah ile yapılmıyor. Kışkırtıcılık, kaos ve kargaşa yaratmak ta terördür. Bunları yapanlara da terörist denir. Her fırsatta çoluk çocuğu toplayıp polisi, güvenlik güçlerini taşlatmak, insanların ekmek kapılarının camlarını kırmak, yakmak ve oturup bunları karşıdan seyredip, yürek yağı eritmek, insan olana yakışır mı? Her DTP Milletvekili ve belediye başkanı bence birer NERON dur. Gelecekte aklıselim sahibi olarak anılmayacaklardır. Kendi insanına ve yaşadığı topraklara düşman böyle bir zihniyetin olması şaşırtıcı değil mi?

Evet Güneydoğu ve Doğu yıllarca ihmal edildi. O bölgelere hep geri kalmış bölge denildi. O bölgeler için yürütülen devlet politikaları yanlıştı. Orada yaşayan insanlara hiç bir şey verilmedi. Orada yaşayanlar AĞALARIN, ŞEYHLERİN insafına bırakıldı. Ülkeyi yöneten siyasilerimiz seçimden seçime oy toplamak için, ağa transferi yarışına giriştiler. Ağa demek aşiretin oylarını toptan alma demekti. Ağaların çoğu milletvekili de oldular. Ama ağalar aşirete değil kendilerine çalıştılar.
Keban barajı büyük bir törenle açıldı. Kebanda üretilen enerji sevinçle İstanbula taşınırken dibindeki köyler yıllarca elektri beklediler. Çarpıcı değil mi?

Aş yok, iş yok, eğitim yok. Tüm bunlar o insanları terörün kucağına itti. Terörü de şimdi ağalar yönetiyor. Eskiden toprak ağaları vardı. Şimdi TERÖR AĞALARI var. O insanlar bu gerçeği görürse terör biter. Kimse bir yere gitmesin. Kafalarından uçup giden akıllarını geri çağırsınlar. O bölge insanına yazık oluyor.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..