Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bırakın gidin

Bırakın gidin
 

Bir Başbakan, kendi ülkesinde, başkentinin bir ilçesinde, miting yapacak, 2500 polis tarafından korunmaya alınacak. Bu durum, o ülkede, bir güvenlik sorunu olduğunun açık bir göstergesidir. Senden, daha çok tepki çeken, siyasi liderler de var. Onları da 2500 polis koruyacak mı? Bence, utanılacak bir durum bu.

Ülke, ne hale geldi. Beceremedin, Sayın Başbakan. Beceremedin. Daha beter durumlara düşürmeden bu güzel ülkeyi, bırak git. Allah aşkına, bırak git. Üstelik, bu durumu, kendi konuşmalarınızla da onaylıyorsunuz.

Sivas tan öteye gidemiyorlar diyerek, adeta böbürleniyorsunuz. Sivas tan öteye gidemeyenler kimler? Ülkenin, muhalefetini temsil eden, siyasi parti liderleri. Niye gidemiyorlar Sayın Başbakan? Bu ülkenin, her vatandaşının can güvenliğinden, siz sorumlu değil misiniz? Övünmek yerine, bu durumdan bir vazife çıkarmanız gerekmiyor mu? Ülkemizde, bir ağaç gibi, tek ve hür, olamıyorsak, ve bir orman gibi, kardeşçe yaşayamıyorsak, bunun sorumlusu kimdir Sayın Başbakan.

Beceremediniz. Bu ülkeyi yönetmeyi, her insana aynı değeri vermeyi, beceremediniz. Ülke ayrışıyor Sayın Başbakan. Allah rızası için, bırakın gidin artık. Çok geç olmadan, ülke parçalanıp bölünmeden, bırakın gidin. Konuşma tarzınız bozuldu. Siyasi rakiplerinize, bir Başbakana yakışmayacak şekilde hitap ediyorsunuz. Ülkede, tansiyon giderek yükseliyor. Siz bu durumu, pişkinlikle karşılıyorsunuz. Siz, bir hükümet adamısınız. Hükümetin başısınız üstelik. Siz, bu psikolojik yapı ile, bu ülkeye nasıl adalet getireceksiniz. Beceremediniz Sayın Başbakan. Ülkeye, eşitliği, adaleti ve özgürlüğü getiremediniz. Bırakın, gidin. Mübarek Ramazan ayındayız. Ülkede, büyük bir çoğunluk, Allahın “Oruç tutun” emrini, zorlukla yerine getiriyor. Normal zamanlarda, beslenme sıkıntısı çekenler, Ramazan ayını nasıl çıkaracaklar. Partinizin sadakaları ile mi? Evlere dağıttığınız yiyecek poşetleri ile mi?

Yönettiğiniz Ülkenin insanlarının, dilenecek duruma düşmeleri, sizi bozmuyor mu Sayın Başbakan. Ramazan fırsatçılarının, gıda maddelerin, %400 zam yapmalarını bile önleyemiyorsunuz. Bu kadarcık bir beceriniz bile yok. Ramazan ayının, yüzü hürmetine, bırakın gidin.

Bir, Anayasa değişikliği, paketi hazırlattınız. Ülkenin, tarafsız, yetkin kişilerinin görüşlerini almadan, adeta, onlarla inatlaşarak, hazırlattınız bu değişiklik paketini. Paketin, asıl maddeleri, yargıdan döndü. Bu hali ile, basit birer kanun maddesi gibi değiştirilecek olan, kalan maddeleri, Referanduma götürüyorsunuz. Bu kadar yokluk, bu kadar sıkıntı, çekilirken, böyle, anlamsız bir referandum için, bu kadar paranın boşa harcanması, doğru bir şey mi? Ülkenin manzarası, hoşunuza gidiyor mu Sayın Başbakan?

Ülke, panayır yerine döndü. Muz Cumhuriyetinde yaşıyor gibiyiz. Normal yollardan gidip, basit bir şekilde, tantanasız yapabileceğiniz, bir anayasa değişikliğini, bakın, ne hale getirdiniz?

Beceremediniz Sayın Başbakan. Beceremediniz. Referandumunuzu da alın, bırakın gidin.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..