Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '19

 
Kategori
İnançlar
 

Biri Doğru Diğer Hepsi Yanlış

Tamam herkes tapsın inansın da dünyadaki yüzlerce din, inanç, mezhep, yol vs. de bir tuhaflık yok mu?

Sizce de onlarca din olur mu? Mantıken de bir tanedir herhalde. Biri doğru ama hangisi? Bilmiyoruz; bizce Müslümanlık… Hıristiyan da aynını söylüyordur, Musevi de, diğerleri de…

Din illa varsa/olacaksa doğru olan bir taneye yönelinse… Tamam güzel o öyle inanıyor bu böyle de bu, pazardan elma seçmek gibi bir şey değil ki, biri doğruysa diğer hepsi yanlış; yaratan bir taneyse dini de bir tanedir herhalde.

Her inancın güzellikleri var şüphesiz de yukarıdaki ne diyecek… Bilmiyorum yani benim pek kafam almıyor bu işi. Özellikle müritlerinin inancı zayıf olanlar diğer dinleri araştırmalı diyorum; yılanı kutsal olarak gören varmış, eh artık bu çağda böyle yolların yanlışlığı anlaşılmıştır.

Yani biri doğru diğer hepsi yanlışsa 99’u boşa ibadet ediyor. Din Tanrı’nın, öyle yerleşik kültür olarak da görülemez, inanmak istiyorsan doğruyu arayacaksın.

Din ve mezheplerin böyle yüzlerce olması haşa yüzlerce de Tanrı varmış gibi algılanır. Böyle olmadığına göre yüzlerce din ne demek? O diyor benimki doğru o diyor benim ki doğru.

En azından kargaşadan kurtulmak için semavi dinlere yönelme olabilir mesela. Hiç inanmayan da var tabii ki, konumuzun dışında. Yani en azından dört kitap dört tane din olur, inanç kargaşası sona erer. Hintli ineğe yine değer versin. Bir başkası töre gibi görüyorsa töresi devam etsin.

Din önüne gelenin kafasına göre inanacağı bir şey değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..