Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '17

 
Kategori
Kitap
 

Birkaç Kitap üzerine

Birkaç Kitap üzerine
 

Bir kitap var elimde; kitabın adı: “Oyak’ı bir de benden dinleyin”

Kitabın yazarı: Av Durmuş TÜREMEN ilginç bir kitap. Çünkü bilirsiniz ki Türkiye’de bazı konularda eser bulmak neredeyse imkânsızdır. Bu konu da hakkında eser bulamayacağınız konulardan birisidir.

Aynı zamanda “Altın Madenleri” konusunda da yazılmış, bu konudaki Türkiye’nin serüvenleri madenlerimiz ile ilgili uygulamalar ve politikaları anlatan doyurucu bir kaynak yoktur. İsterseniz arayın, bulamazsınız.

***

Geçmişte olan olayları algılayabilmek için neden-sonuç ilişkilerine dikkatlice bakmak gerekir. Amerika veya batı bizim gibi ülkeleri demokrasi sayesinde yoldular ve hala yolmaya devam ediyorlar. Bizler soru sorabilen bir millet değiliz. Bizden görünen isimlerin gerçekten bizden ve Türk olmasıyla gururlanırız. Meluncanlar diye bilinen Amerika’daki bir topluluğun da Türk olduğu iddia ediliyor. Bir ekonomik tetikçinin itirafları-1-2-3 cilt eseri dikkatlice okuyanlar oradaki prensiplerin geçmişte, günümüzde tek tek hayata geçirildiği görülür.

bir ekonomik tetikçinin itirafları 2 ile ilgili görsel sonucu

 

***

“Oyak’ı bir de benden dinleyin” adlı kitap faydalı bir eser. Ancak hakkında yazmak da bir o kadar riskli. Bu kitap belki de M. Emin Değer’in “Oltadaki Balık Türkiye” (1) https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=oltadaki+bal%C4%B1k+t%C3%BCrkiye&tbm=shop&*&spd=15548031552023275059 ve Mahut Kiper’in “Artık Paydos” (2) https://www.google.com.tr/search?q=PAYDOS+ADLI+K%C4%B0TAP&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsgprB1NDSAhVMDJoKHbc_ACoQ_AUIBigB&biw=1366&bih=662#tbm=isch&q=MAHMUT+K%C4%B0PER&*&imgrc=L9RvK8kmjEwElM: adlı kitaplarının da dikkatlice okunması ile anlaşılabileceğini tahmin ediyorum. 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..