Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bıyık Gürleştirme Yöntemleri

Çok eski dönemlerden bugünlere sakal ve bıyıkların sosyal hayatta önemli bir rolü olmuştur. Sosyal mesajlar, siyasi duruşlar, moda  ya da kişisel tercihler sakal ve bıyık gibi aksesuarlarda etkilerini göstermiştir. Bu günlerde gençler arasında yeniden popülerleşen daha gür bıyıklar ya da sakallar bir çok kişi için çok kolay ulaşılabilir bir durumken, bazıları için ise uzak bir hayaldir.

Erkeklerde sakal ve bıyıkların seyrek olmasının en yaygın nedeni kalıcı bir durum olan, genetik yatkınlıktır. Kalıtımdan gelen benzerlikler, özellikle saç sakal ve bıyık dökülmesi ya da seyrek olmasının en yaygın nedenleri arasındadır. Erkek tipi kelleşme olarak bilinen androgenetik alopesi de genetik bir durumdur.

Sakal ve bıyıkların seyrek olması da aileden gelen benzerliklerden kaynaklanabilmektedir. Bunun yanı sıra, stres, beslenme bozuklukları, çeşitli hastalıklar sakal ve bıyıkların seyrekleşmesine neden olur.

Bıyıklarınızı gürleştirmenizi sağlayacak çeşitli yollar
    Gıda Takviyeleri ve Vitaminler
    Bakım yağları ve serumlar
    Medikal Estetik Uygulamaları
    Sakal Bıyık Gürleştirme Ekimi

Gıda Takviyeleri ve Vitaminler
Sakal ve bıyıkların daha gür çıkması, onların çok daha rahat şekil alabilmesine neden olur. Bıyıkların güçlendirilmesi ve gürleştirme için kıl köklerinin hem içerden hemde dışardan beslenmesi gerektiğini öncelikle hatırlatalım. Bu da bakımın yanı sıra beslenmenin de etkili olduğunu gösterir.

Sağlıklı bir beslenme düzeni oturttuktan sonra, kıl köklerinizin güçlenmesi için çeşitli vitamin ve gıda takviyesi desteğinden yararlanabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta, vitamin ya da gıda takviyesi bile olsa bunları doktor kontrolünde almanızdır. Basit bir kan testi ile vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu öğrenerek doktorunuz ile birlikte bir planlama oluşturabilirsiniz.

Unutmayın, sağlıklı bir beslenme şekliniz olmadığı sürece, saç kökleriniz bakımsız kalmaya devam edecektir.

Bakım yağları ve serumlar
Evde uygulanabilecek bıyık gürleştirme yöntemleri olarak bakım yağları ve serumlar oldukça etkilidir. Sakalın dışarıdan da beslenmesi için birçok mağazada kolaylıkla bulabileceğiniz argan yağı, badem yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı kullanılabilir.

Bakım yağları ve serumlar bıyıklarınız dışarıdan beslenmesini sağlar ancak sonuçların görünür olabilmesi için zamana ihtiyacınız olduğunu unutayın. Bakım yağları hızlı mücizeler yaratmayabilir ancak uzun süreli kullanımda farkı hissetmeye başlarsınız.

Her akşam yatmadan önce bıyıklarınıza süreceğinizi bir kaç damla bakım yağı ile bıyıklarınızı daha parlak ve güçlü görünmesini sağlayabilirsiniz.

Medikal Estetik Uygulamalar
Prp ve saç mezoterapisi gibi kolay şekilde uygulanan yöntemlerle bıyıklarınızı beslenmesini sağlayın. PRP, kişinin kendi kanının trombositten zenginleştirilerek hücre yenilemesine ihtiyaç olan bölgeye enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen PRP, o bölgede vücudun doğal yenileme sistemini aktif hale getirerek, yıpranmış bölgelerin onarılmasını sağlar. PRP işleminin işe yaraması için PRP KİTLERİNİN güvenilir ve sağlık bakanlığından onaylı tercih eidlmesi gerekir.

Mezoterapi ise kıl kökleri için yararlı olan çeşitli vitamin ve minarellerin doğrudan kıl köklerine enjekte edilmesidir. Sakallarınız ya da bıyıklarınız kısa zamanda beslenebilmesini sağlayan bu yöntem ile daha gür bıyıklara kavuşmanız mümkündür.

Sakal, Bıyık Gürleştirme Ekimi
Saç ekimi ile bıyık gürleştirme kalıcı bir yöntemdir. Diğer yöntemlerle birlikte ya da diğer yöntemler denendikten sonra istenilen sonuç hala alınamıyorsa sakal, bıyık gürleştirmek için saç ekimi operasyon gerçekleştirilebilir. Bunun için donör bölgeden toplanan bir miktar greft, istenilen bölgeye nakledilir. Bıyık gürleştirme ekimi, 2-3 saatlik bir operasyon ile sağlanabilirken, hastanın ekim için uygun bir hasta olması da önemlidir. (Yaş, genel sağlık durumu, hastalık geçmişi, donör bölge yeterliliği)

Sakal bıyık gürleştirme ekiminde iyileşme süreci yaklaşık 10 gün kadardır. Donör bölge 2-3 gün içerisinde iyileşirken ekim yapılan yüz bölgesindeki kabukların dökülmesi yaklaşık 10 günü bulur.

Sonraki süreçte, kılların istenilen doğal formu alması daha uzun zaman gerektirmektedir. Sakal, bıyık gürleştirme için ekim yaptırmak etkili ve kalıcı bir yöntemdir ancak yine de yüz bölgesine yapılan ekimlerin, saç ekiminden çok daha hassas ve uzmanlık gerektiren operasyonlar olduğu belirtmekte fayda vardır.
 

 
Toplam blog
: 8
: 2942
Kayıt tarihi
: 09.07.19
 
 

 “Saç ekimi ve saç restorasyonuyla ilgili çalışmalarına Amerika'da başlayan Dr. Merdan Çelik, 2005 ..