Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Biz de seninle gururlandık Hilal Coşkuner

Biz de seninle gururlandık Hilal Coşkuner
 

“Benim için çok büyük gurur. Tüm madalyalardan daha değerli.”

Boyundan büyük bu sözcükleri Trabzonlu minik atlet Hilal Coşkuner söylemiş, ödül töreninde. Benim içinde büyük gurur oldu, bu kocaman yürek!

Trabzon’da başlıyor bu serüven. 2006 Yılında yapılan okullararası kros şampiyonasında ilk sırada koşmakta ve altın madalyaya en yakın atlet iken, arkasındaki rakibi düşünce hemen onun yardımına koşup ambulansa taşınmasına yardım etmişti.

Bu davranışı spor çevrelerinde takdirle karşılanan Hilal, Trabzon’da yerel bir gazete tarafından ödüllendirilmişti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi tarafından ‘Davranış’ dalında 2006 Yılı Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü. TMOK, aynı zamanda Coşkuner’i Dünya Fair Play Konseyi’ne aday olarak sunmuştu.

Dünya Fair Play Konseyi’de (CIFP) hafta sonu Paris’te yaptığı toplantıda, Hilal Coşkuner’i oybirliğiyle; 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü’yle onurlandırdı.

Son yıllarda Trabzon’da ya da Trabzon kaynaklı haberlerde hep olumsuzluklar ve ulusca küçük düşürüldüğümüz olaylar yaşanmıştı. Trabzon adını dünyaya duyuran cinayet ve futbolda ilk haftada yaşananlar moralleri bozmuşken, Hilal’in böyle bir ödül alması yoğun bir sevinç yaşattı biz yurtaşlarına...

Hele futbolda, Ulusal Takım oyuncu ve yöneticilerinin son maçlarda ve sonralarında yaptıkları açıklamalar ve davranışlarındaki utanç da belleklerde durmakta iken!..

Trabzon’da futbol adına yaşanmış utancı görüp de bu kıvancı paylaşmamak olur mu?

Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve O.S utançlarından sonra pek yakıştın Trabzonlunun ve yurttaşlarının yüreğine.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=64172 da Sayın Perize Aygün’e de böyle bir olayı anımsattığı için teşekkür ederim


foto: hurriyet.com.tr

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..