Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Mizah
 

Biz Türkler...

Biz Türkler...
 

Big toilet no!


Dünyada ender görülen bir millet olduğumuzu düşündünüz mü hiç? Marjinal ve yaratıcı, aynı zamanda da üstün bir pratik zekaya sahiptir bizim insanımız. Neden mi böyle düşünüyorum? Bunu ispat edecek birçok kanıtım var çünkü. Hepsi de yaşanmış olaylardan ibaret... Doğalgaz kesintisi yaşayıp tost makinasında yumurta kıran öğrencilerimiz, 1 liralık malı turistlere 100kat fazla fiyattan satan esnaflarımız, sigara yasağı gelince kıraathanelere boru hattı döşeyip dumanı dışarı vermeyi deneyenn işyeri sahiplerimiz ve daha akımıza gelmeyen yüzlerce ayrı yöümüz var. 

Mesela; bir restorana gittiniz. Ya da yaşam tarzımıza daha uygun bir örnek verelim. Direkt kebapçıdasınız... 3 tane acılı lahmacun söylemişsiniz ve 3 liradan 9 lira yapan hesabınız hemen kafanızda yer etmiştir. Fiyat mekanizmanız sizi Türk olduğunuzdan ötürü 1 liralık bir içecek içmeye itecektir. Neden? ''Düz 10liraya kurtarırım ben bu işi'' düşüncesi.. Ayrıca o söylediğiniz 3 lahmacunla içeceğiniz içecek de çoğu zaman son lokmanızı ağzınıza attıktan sonra bitecektir... 

Trajikomik bir örnek daha... Arkadaşlarınızla otururken garsonun ''Bir tane daha vereyim mi?'' tacizine maruz kalmamak için çayınızın dibinde 2 yudumluk yer bırakmadınız mı hiç? Bitmemiş görünsün de benimle muhattap olmasınlar diye. Ardından garsonun her seferinde masanızın yanından geçerken bardağınıza bakmasından rahatsız olmadınız mı? 

Taksici ağabeylerim.. Geceyarısı hafiften içkili gördüğünüz Taksim'den 4.Levent'e gitmek isteyen bir müşterinizi Barbaros'tan sonra Etiler sapağına sokup da ''Ben karşının taksisiyim ağabey kusura bakma'' demediniz mi? 

Kapı aşağıdan çalındığında ve megafondan ''Kim o?'' dediğinizde; karşı taraftan aldığınız ''Benim'' cevabıyla tatmin olup otomatiğe basmadınız mı? Hele bir de arkamızdan birinin ''Kimmiş?'' demesi üzerine ''Bilmiyorum'' diyerek cevap vermemiz de bir okadar komiktir. Eee niye açtın o zaman? Madem tanıyamadın. Bir diğeri de; annenizin size, evde yalnız kalacağınız bir gün, hırsızın zile basarak gelmesini umarak ''Aman oğlum kapı çalarsa açma sakın'' demesidir. 

Bakın mesela... 5.5 liralık sigarayı alırken 10.5 lira vermeyi de bizim milletimiz icat etmiştir. Çünkü; bozuk para ağırlık yapar, sevilmez. Bu kadar da pratik zekalıyızdır biz. Seviyorum bu ülkeyi ya! O kadar çok mizah yönünden zengin malzeme var ki burada; anlat anlat bitiremezsin. İşte bu yüzden farklıdır bizim insanımız. Nasıl bir ortamda yaşarsanız yaşayın kafanızı çıkarıp dışarıya baktığınızda illaki gülecek bir şeyler bulursunuz... 

 
Toplam blog
: 6
: 1243
Kayıt tarihi
: 20.05.11
 
 

1989 İstanbul doğumluyum ve aslen Malatya'lıyım. Marmara Üniversitesi İktisat bölümü 2012 mezunuy..