Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Bizi bu hale getirenler konusunda haklı olabilirsiniz ama ülke batıyor diye sevinemezsiniz!

Bizi bu hale getirenler konusunda haklı olabilirsiniz ama ülke batıyor diye sevinemezsiniz!
 

Dolar kuru bir nebze aşağı indi. Bunun cumhurbaşkanının müdahalesi üzerine olduğu söyleniyor. Tabi bu beni gülümsetiyor. Biraz dolar falan bozduruldu. Bazı yerlerde TL’ye geçildi. Ve zaten piyasanın rüzgârı da yavaşladı. Yani bu iş böyle değil, kendimizi kandırmayalım.

Bence yükseliş geçici değil ama düşüş geçici. Doların değer kaybetmesi için doların kontrolünü elinde bulunduran güçlerin zayıflaması lazım ki görünüşte böyle bir şey yok. Ayrıca dolar üzerine spekülasyonlar, dolar karşıtlığı, milli paraya geçme istekleri tüm bunlar doları daha popüler yapıyordur. Güçlü pehlivanı eleştirmekle gücünü artırırsınız.

Doların yükselişiyle ülkeyi bu hale getirenler kaybetse ben de sevinirdim ama ülke de kaybediyor. Bu durumda oh ne güzel, batıyoruz, diye davul zurna çalmak doğru değil. Dolar inşallah 5 lira olur, denir mi? Dolar 5 lira olunca AKP gider, peki sen ne olursun!

Hükümeti eleştireceksin; uyarılarda bulunup ikaz edecek, gerekirse yardım edeceksin. Geminin kaptanına diyorsun ki inşallah kalp krizi geçirirsin. Sanki sen bu gemide değilsin!

Tarih boyunca düşmanlarımız bizi ekonomiyle dize getirdiler. Ekonomi bizim en zayıf halkamız. İktidarın yaptığı yanlış, milli duruş adına, dünyayı karşısına almak. Kumarda bilirsiniz, eliniz güzel değilse rest çekip blöf yaparsınız. Elimizi (durumumuzu) biliyorlar, burada yapamazsınız bunu, yemezler.

İktidar ayrı yanlış muhalefet ayrı yanlış içinde. Biz Avrupa’ya ABD’ye rest çekecek durumda değiliz ama haklılığımızı haykırabiliriz. Ne demek dolar yükseliyor diye sevinmek! Sen de ödeyeceksin bedelini. Üretim düşecek, çocukların işsiz kalacak, belki maaş bile alamayacaksın… Allah göstermesin ülke krize girerse oh AKP başarısız oldu diye sevinecek miyiz?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..