Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bizi çok üzdün Ümit Kaptan..

Bizi çok üzdün Ümit Kaptan..
 

Zaman zaman kızdık, eleştirdik. Zaman zaman yetersiz bulduk. Ama biz seni sevdik Ümit Kaptan..

Açık açık konuşalım şimdi; yetenekleri üst düzeyde olan bir futbolcu değildin, ama mevkin dışında ve ters ayağınla oynamana rağmen iyiydin. Ki zaten formanın hakkını vermesen 6 sene büyük bir takımda tutunamazdın, ya da müzmin yedek olurdun. Ve çabaladın, kendini ciddi anlamda geliştirdin, sağ ayak dışıyla nokta ortalar yapar hale geldin. Özellikle sağ ayak dışını kullanma olayını bazen saçma sapan yerlerde gerçekleştirsen ve biz bunları ara sıra geyik konusu yapsak da takdir ettik. Bak, sen gittikten sonra boşluğunu ancak Roberto Carlos'la doldurduk..=)

Aldığın paralarda gözüm yok, miktarını hiç merak etmedim ki yıldız saydığımız fasülyeden yabancılarla kıyasladığımızda piyasa şartlarına göre az bile kazanıyordun belki. Emeğinin karşılığı nihayetinde, helali hoş olsun. Konu da işin maddi kısmı değil zaten, mevzu maneviyat.. Sen Fenerbahçe'de oynadın. Sen Fenerbahçe'ye kaptanlık yaptın. Ve maneviyatın belki de tavan yaptığı anlardan biri; sen Fenerbahçe'de 6 sene boyunca maç öncelerinde 50 bin kişi tarafından "Büyük Kaptan Buraya" tezahuratlarıyla tribüne çağrıldın. Ve seni krallar gibi uğurladık, gözyaşlarıyla..

Ve sen.. Pazar akşamı gösterdiğin tavırlarla bizi çok üzdün, kızdırdın, kırdın.. Ettiğin küfürlerle ilgilenmiyorum, ben de küfür ederim yeri gelince ama o gösterdiğin abartılı tepkiler.. İlk defa mı gol pozisyonunuz ofsaytla kesildi? Sen futbol kariyerin boyunca hiç mi hakem hatasına maruz kalmadın? 2007'de Beşiktaş'la oynadığımız Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Selçuk Dereli'nin yönetiminde bile böyle tepkiler vermeyen sen; kime neyi ispatlamak istedin? Kime sevimli görünmeye çalıştın? Çok merak ediyorum, diğer maçlarda aleyhinize yapılan hatalarda da böyle tepkiler veriyor musun?

Peki ya maç sonu açıklamaların. "Kuddusi Müftüoğlu aynı muameleyi Fenerbahçe antrenörüne yapabilir miydi" diye sorarken o lafın nerelere gidebileceğini hiç düşündün mü? Bu takımda sen 6 sene forma giydin Ümit Kaptan; o zamanlarda da mı hakemler bize farklı muamele yapıyordu? Ayrıca gösterdiğin tepkinin yapmacık olduğunu, maçın satıldığı belli olmasın diye böyle tepkiler gösterdiğini düşünen kaç tane Fenerbahçe düşmanına prim verdiğinin farkında mısın? Son bir sorum daha var. Uğruna ortalığı ayağa kaldırdığın pozisyonun tekrarını akşam televizyondan izleyince ne hissettin? Utandın mı?

Toparlayacak olursak..

Şu an Ankaragücü'nde çalışıyorsan tabi ki oraya dürüstçe hizmet edeceksin. Sana olan tepkimiz ekmeğimizi yemiş olmandan dolayı değil. Gösterdiğin tepkiler kontrollü olsaydı da sorun olmazdı. Ama sen, düşmanımızmış gibi davrandın. Tribünlerde Ankaragücü taraftarının arasına karışmış olan Bursaspor'lulardan bir farkın yoktu bizim için dün akşam.

Oysa ki biz seni gerçekten sevmiştik, ama sen hak etmemişsin.. İşte bizim üzüntümüz de, kızgınlığımız da, tepkimiz de bunadır.. 6 sene çöpe atılmamalıydı..

 
Toplam blog
: 8
: 941
Kayıt tarihi
: 02.05.10
 
 

21 yaşında ve üniversite öğrencisiyim.. Aynı zamanda bir telekomünikasyon firmasında teknisyenim.. F..