Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

Bizim için yazılan senaryolar

Bizim için yazılan senaryolar
 

Bugünkü gazetelerde Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla ilgili bir Amerikan senaryosundan bahsediliyor. Güya Anayasa Mahkemesi'nin emekliye ayrılan başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast yapılacak, PKK Beyoğlu'nda 50 kişinin öleceği bir saldırı düzenleyecek ve bunun üzerine de Türkiye Kuzey Irak'a girecek… İşte böyle bir “dehşet senaryosu.” Hudson Enstitüsü'nde gerçekleştirilen ve başkanlığını Zeyno Baran’ın yaptığı söylenen toplantıya, Türkiye'den askerî yetkililerin katıldığı da iddialar arasında.


Türk diplomatlarının davet edilmediği bu toplantıda güya böyle bir senaryo karşısında Amerika'nın nasıl tepki vereceği ele alınıyor. Türk askeri yetkililerinin hazır bulunduğu ortamda, bu senaryo tartışılırken bir de Amerika'nın PKK'nın Kuzey Irak'taki liderlerini yakalayıp teslim etmesi konusu ele alınıyor. Türk katılımcılar, bunun siyasî sakınca doğurabileceğini, çünkü böyle bir eylemin AK Parti'ye yarayabileceğini söylüyorlar.

Senaryonun gerçek olması ayrı bir kaos, senaryo olarak kalması ayrı bir kaos. Ortada hiç böyle bir şey yoksa böyle bir senaryo uydurulması da daha başka bir kaos.

Her şeyden önce tümden bir ülkeyi, bir milleti, bir devleti ilgilendiren bir konuda, olaya bu kadar partizanca bakılabilmesi de gözden uzak tutulmaması gereken bir başka konu.

Öte yanda bir başka gazetede 32 yıldır Türkiye’yi dış dünyaya olumsuzluklarla tanıtmayı başaran başka bir senaryonun yazarının özrü var. Gece yarısı Ekspresi ile Türkiye’nin adına kara çalan Bill Hayes, “kendi payıma düşen sorumluluğu kabul ediyorum” diyerek güya günah çıkartmış.

Otuz iki senedir bir kişinin gayretiyle oluşturulmuş olumsuz imajımızı silmek için hiçbir şey yapamamışız. Bir sinema filmine ortadaki apaçık gerçeklerle karşı çıkamamışız. Bizimle alakası olmayan suçlamaları kabullenip adeta onaylayarak bu kadar yıl konuya seyirci kalmışız.

Sıradan bir film senaryosunun kâbusu bu kadar yıl üstümüzden kalkmadıysa ve hâlâ da kendi gayret ve imkânlarımızla böyle bir şeyi yapmak aklımıza gelmediyse, ABD’nin senaryoları karşısında ne yaparız, doğrusu düşünmek bile istemiyorum.


 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..