Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Bizim yoksullarımıza kim hicap duyacak?

Bizim yoksullarımıza kim hicap duyacak?
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Addis Ababa’da gezdiği yoksul mahallesinde gördüğü manzara karşısında, "Böyle yerleri görünce insanlığımdan hicap duyuyorum" dedi.

Bu satırları okuduğum da benim inanasım gelmedi Sayın Başbakanımızın Etiyopya halkı için söylediği bu sözlere. . Samimi bulmadım bulamadım. . . Sanki o sözleri söyleyen Başbakan, yaşam standartları yüksek ve gelir düzeyleri ülkesinin her noktasında eşit, büyük şehirlerin merkezinde bile açlıktan bayılan insanlar yok, sanki bir asgari ücretli işçinin oturduğu mekanlar çok lüks. , kısacası sanki kendi ülkesinde böyle yaşantılar, böyle manzaralar olmayan bir Başbakan gibi konuşmuş. . . .

O manzaralar, o görüntüler, o yaşantılar bizim ülkemizde de mevcut hem de büyük metropollerde. . Başbakanımız bizim yoksullarımızın karşısında niye hicap duymuyor acaba? . Tek göz penceresiz, bakımsız yerlerde yaşantıları hergün yardım programları gözümüzün içine e soka soka, yüreklerimizi sızlata sızlata bizlere izlettiriyorlar.

''Burada açlık, hastalık her şey var. Bu kişisel bir çaba ile ya da tek bir ülkenin halledebileceği bir konu değil, uluslararası alanda halledilmesi gereken bir sorun. Bütün ulusların buna el atması gerekir. '' demiş Sayın Başbakanımız. . Demezler mi adama kendi ülkenin fakirini düşün önce, senin tüm vatandaşların tümü ferah evlerde, normal standartlarda mı yaşaıyor, onlar için ne yapıyorsun da tüm ülkelere böyle bir teklifte bulunabiliyorsun. .

''Şurada hemen Sheraton Oteli var. Diğer yanda yaşayan fakir halk. . İnsanlığımdan hicap duyuyorum'' demiş. . Yani inanın çok gülünç. . Sanki İstanbul' da böyle manzaralar mevcut değil. . Acaba gerçekten bilmiyor mu Sayın Başbakanımız. .

Küçükbakkallköy, (Carrefour arkası) Vali Erol ÇAKIR Öğretmen Evi'nin ön tarafını bir ziyaret edebilirse ülkemizin de o Etiyopya manzaralrından bir farkının olmadığını görebilir. . . Öğretmenler evinin içi başka bir dünya, ön tarafta ki yaşantı bambaşka bir dünya. Birbirinden o kadar uç noktalarda bir görüntü sergiliyor ki . . . Yani bu görüntülerde hicap duyulacak görüntüler. . . . Öğretmen evinin yoğun olduğu dönemlerde lüks arabalarıyla gelen misafirler, araçlarını o mekana park etmekten çekiniyorlar. . .

Tabi ki İstanbul' da sırf bu nokta değil iptidai yöntemlerle yaşantılarını sürdürmeye çalışan kesim. . Tek göz odada yaşayan, hatta bu oda bile kira olan ve bu durumda bile çocuk okutmaya çalışan çok insan mevcut İstanbul' un göbeğinde. . .

Başbakanımı, her vicdan sahibi bir birey gibi, Etiyopya'lılara üzülmüş acımış ama, önce kendi vatandaşının farkında olup, onların haline üzülüp, acıyıp, hicap duymasını daha çok isterdim. .

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..