Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '09

 
Kategori
Fotoğraf
 

Blatella orientalis(Hamam böceği)

Blatella orientalis(Hamam böceği)
 

BLATELLA ORİENTALİS(Hamam böceği)


O gün tam apartmanın kapısından çıkmıştım ki, sanırım bir şekilde zehirlenmiş ama henüz ölmemiş bir hamam böceğine rastladım. Bir hayli iri olan bu hamam böceğinin boyu neredeyse parmak boyutundaydı. Tabi ki hemen her zaman yanımda taşıdığım fotoğraf makinama sarıldım ve bana gönülsüz de olsa, makro modellik yapan bu arkadaşı, hareket kabiliyetini kaybetmek üzereyken fotoğraflamayı başardım. Neden ölmeden önce diyorum; çünkü makro böcek fotoğrafı çekenlerin, canlıları zehirleyip tamamen öldükten sonra fotoğrafını çeken fotoğrafçılar vardır ve bu davranışlarını pek etik bulmadığımı söylemek isterim. Bu arada normal şartlarda sağlıklı bir hamam böceğinin makro fotoğrafını çekmenizin ne kadar zor olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Bu satırları okurken veya fotoğrafa bakarken iğrenen ve “Iıııııı” diyenlerinizi duyar gibi oluyorum ama söyleyebileceğim tek şey “Eğer börtü böcekten iğrenmek istemiyorsanız, onları yakından incelemenizi tavsiye ederim.” Son yıllarda makro böcek ve çiçek fotoğrafı çekmeye başladığımdan beri onlardan tiksinmeyi bırakın, onlara hayranlık duymaya başladığımı itiraf edebilirim. Eveeet biraz da bu zorunlu ev arkadaşlarımız hakkında sizleri bilgilendirip son olarak da fotoğrafımızın EXİF bilgisini vererek yazımıza son verelim.

Hamam böceği: 0.5-1 cm boyunda, kahverengi, en hızlı üreyen hamam böceğidir. Bıraktığı bir pakette 40-48 civarında yumurta vardır. Bir dişi yılda 30.000'i bulan sayıya ulaşabilir, ömrü bir yıldır. Kuru ve sıcak yerleri sevdiği için halk arasında KALORİFER BÖCEĞİ' de denir.

Çok pistirler ve her şeyi yerler. Her pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa ihtiyacından dolayı insan olan her yerde aktiftir. Evlerde ilk yerleşeceği yer mutfak ve banyolardır. Hemen hemen bütün zamanını yuvalarında, delik ve çatlaklarda saklanarak geçirirler, karanlığı sever ve geceleri aktiftirler, çok dayanıklıdırlar, Bilinçsiz yapılan amatör mücadelelerle ilaçlara çok çabuk direnç kazanırlar.

Yaklaşık olarak bir gecede 4, 5 km yol alabilirler Bir binanın 10 ayrı katını bir gecede dolaşabilirler. Marketten ufak bir poşet içinde veya bir yumurta paketinde evinize gelebilir. pazar eşyaları ile, sebzelerle veya kolilerle bilinmeden taşınmış olur. "Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

• Exif: Make = NIKON
• Model = E5600
• Software = Picasa 3.0
• Exposure Time = 1/24"
• F Number = F3.3
• ISO Speed Ratings = 50
• Exposure Bias Value = ±0EV
• Flash = Flash did not fire, compulsory flash mode
• Focal Length = 8.4mm
• Exif Image Width = 1024
• Exif Image Height = 926
• Colour Mode = COLOR

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..