Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
Blog
 

Blog Nedir? Nasıl Yazılır?

Blog Nedir? Nasıl Yazılır?
 

Blog Yazmak


Bloglar genellikle bir kişi tarafından yazılır ve düzenli olarak güncellenir. Bloglar genellikle belirli bir konu üzerine yazılır aklınıza gelebilecek hemen her konuda bloglar vardır. Fotoğrafçılığa, maneviyata, tariflere, kişisel günlüklere ve hobilere kadar bloglamanın hayal edebileceğiniz kadar çok uygulama ve çeşidi vardır.

Tüm blog toplulukları, bu konuların bir kısmını, insanları dünyanın her yerinden benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla öğrenebilecekleri, fikirlerini paylaşabilecekleri, arkadaşlarıyla iş yapabileceği ve hatta iş yapabileceği ilişkilerde bir araya getirebiliyorlar.

Blog Nasıl Yazılır?

    Planlama
Bir plan hazırlamalı  blog yazısı yazma sürecinin tamamıdır. Fikrinin tohumundan nihayet “Yayınla” ya basmaya kadar, birkaç gün veya bir hafta bile bir blog gönderisini “yazıyor” olarak harcayabilirsiniz, ancak bu hayati saatleri harcamanızı planlamak ve hatta yazınızı düşünmek önemlidir. Birçok yeni blogu planlama sürecini gözden kaçırıyor.

    Araştırma
En büyük sırlardan biri olan profesyonel blogcular bilinmesini istemiyor, bu sır aslında her şeyi bilmemenizdir. Mesela bir yaşam için blog yazarsanız, bir konu hakkında bir şey bilmiyor olsanız bile, bir konudan diğerine rahatça atlamanız gerekir. Bunu yapmanıza ve sizin için yeni olan konu alanları hakkında otoriter bir şekilde yazmanıza izin veren şey, bir blog gönderisini nasıl doğru bir şekilde araştıracağınızı bilmektir.

    Başlık Seçimi
Herkesin manşetlere dair bir fikri vardır. Bazıları, mümkün olduğunca spesifik olmanız gerektiğini söylüyor, diğerleri ise daha soyut bir yaklaşım önermektedir. Belirsiz başlıklar işe yarayabilir, ancak çoğumuz için spesifik olmak daha iyidir.

    Yazmak
Manşetlere benzer şekilde, blog yazısı yazmanın iki ana yaklaşımı vardır. Oturup tüm taslakları tek bir oturumda yazabilir veya zaman içinde aşamalı olarak parçalayabilirsiniz. Burada doğru ya da yanlış bir seçim yoktur. Ancak, mümkün olduğunca tek bir konuda çok şey anlatmak herkes tarafından tavsiye edilir. Bu, konuya odaklanmayı daha da kolaylaştırır, önemli noktaları unutma şansını en aza indirir ve aynı zamanda bir içerikten daha fazla konu çıkarmanızı sağlar. Bazı şeyler, belli kelimelerin veya cümlelerin tekrarından daha fazla okumaktır. Blog yayınınızın ilk taslağı ile işiniz bittiğinde, metni okuyun ve kopya içerikten kaçınmak için değiştirilebilecek kelimeleri kontrol edin.

Bu püf noktaların yanında ciddi bir eğitim almak istiyorsanız fakat kursa gidecek vaktiniz yoksa enstitülerden yardım alabilir, online eğitimlere katılabilirsiniz. Online eğitim sayesinde sertifikalı blog yazarı olabilme şansına sahip olursunuz.
 

 
Toplam blog
: 17
: 1569
Kayıt tarihi
: 16.06.17
 
 

İK alanında yüksek lisans yaptım. Çalışmalarımı kendi tumblr sitemde yayınlıyorum.  ..