Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '07

 
Kategori
Blog
 

Blog okuma günleri

Blog okuma günleri
 

Blog yazarları olarak bloğumuzun okunması hoşumuza gidiyor. Yorum almaktan keyif alıyoruz. Ancak okunmak ve yorum almak kadar okumak ve yorum atmak da önemli. Bu nedenle haftada bir gün blog yazmayıp sadece blog okumaya yönlenmek gerek diye düşünüyorum. Bunun için her arkadaşın bir okuma günü tesbit etmesini öneririm. O gün sadece blog okunsun, okunsun ki yeni blogcuları keşfedelim.

Bu arada elbette okumak için okumayacağız, elbette seçici olacağız. yorum yapmaya gelince o hapşırık gibi. Yani yazı kendine yorum yaptırıyor adeta ya da yorum yapmıyorsunuz. Her okuduğunuz yazıya yorum yapmak gerekmiyor bence.

Aydın Tiryaki blogun gelişmesi için bir yığın önerilerde bulunuyor ki haklı. Çok da iyi önerileri var. Türkiye'de internet hala istenen yerde değil. Blog ise yolun çok başında. Bloğu bir şekilde popüler hale getirmemiz lazım. Yani buraya dışarıdan çok okuyucu çekmemiz lazım. Bunun için de Milliyet gazetesine görev düşüyor. Editörler ne bileyim haftada bir 10 yazı seçip Milliyet gazetesinde yayınlamalılar.

Gerçekten çok güzel bloglar yazılıyor. Havacılıkla ilgili, iş hayatıyla ilgili, astroloji ile ilgili. Müzikle ilgili, sinemayla ilgili. Edebiyatla ilgili.

Bence burada bir günlük gazetede yazacak kalitede arkadaşlar var. Onların bir şekilde hakettikleri yere ulaşabilmeleri içinde bu blogların bir şekilde okurla buluşması gerekiyor siz ne dersiniz.

Yalnız bazı arkadaşların şakayla da olsa blog yazarlarının para alması fikrini öne attıklarını görüyorum. Bu gereksiz ve bugün olacak bir iş değil. Burada yazılan bloglar elbette değerli ancak blog yazarı bana göre parayı aklından bile geçirmemeli. Çünkü böyle bir şey mümkün değil. Böyle bir şeyin mümkün olabilmesi için bloğun para kazandırması lazım. Yani buraya çuvalla reklam verilecek para gelecek ki blog yazarları da para alsın.

Parayı falan bir kenara bırakalım ve yazmaya bakalım. Ben kendi adıma burada yazdığım hikayeleri para verseler yazmam. Yazamam. Zevki olmaz. Bir çok arkadaşımızın da aynı kanıda olduğunu düşünüyorum.

Buraya yazan arkadaşlarımız parayı çok seviyor olsalar yazmak yerine para kazanmaya vakit harcarlardı.

Bloğa yazan, yürekten yazan herkes bir kahraman bence. Burada güzel bir macera yaşıyoruz. Bloğu sevelim ve onu yaşatalım...

 
Toplam blog
: 179
: 2576
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Barışa ve kardeşliğe inanıyorum. Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların kardeşlikle çözümlenebileceğ..